· 2018. június 6. 20

Bezúzott motorkerékpárok históriája

Nincs kegyelem!

Ez már a „nézni is rossz-kategória” - így lesz az enyészeté a több tízmillió forintot érő motorok tömege. Még a bezúzást elrendelő elnök is sajnálkozott, hogy így végezték a gépek.
Az igencsak kurta, motoros szemmel mégis végtelenül hosszúnak tűnő felvételen azt örökítették meg, hogy miként semmisítenek meg több tucat kétkerekűt a Fülöp-szigeteken. A rombolás nem volt öncélú, tudniillik csempészáruról van szó, így az ország elnöke, Rodrigo Duterte személyesen adta ki az utasítást azok elpusztítására. A lépés a politikus délkelet-ázsiai országokkal szemben folytatott kábítószer- és csempészetellenes harcának egyik apró, ám annál látványosabb része, ugyanis azt reméli, az ilyen megmozdulások talán elrettentik majd a bűnözőket az illegális tevékenységektől. Ezúttal több mint száz (!) járművet zúztak be a munkagép segítségével, melyek nagy része robogó volt, ám akadtak köztük Harley-Davidsonok, néhány Triumph és egy BMW is, vagyis hiába tudjuk a háttértörténetet, motorosként mégis rettentően fáj ezt végignézni. A masinák összértéke 481 ezer font, vagyis több mint 175 millió forint volt.
Így múlik el a világ dicsősége, azaz így válik fémkupaccá egy halom csodás motorkerékpár
- Mikor a gép megtörte a Harley-Davidsont, olyan volt, mintha a nyakamat roppantotta volna. Micsoda pazarlás! – kommentálta a bezúzást elrendelő Duterte az eseményeket. Nem ez volt a kormányzat első ilyen megmozdulása, februárban már sor került hasonló eseményre, akkor húsz drága motorkerékpárt semmisítettek meg összesen több mint egymillió amerikai dollár értékben.