Csontos Péter, a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány életre hívója boldogan jelentette be tegnap, hogy idén ismét motoroktól lesz hangos Ecséd környéke. Az alapítvány, az Ecsédi Motoros Egyesület, a MOTaMOT - MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT Közhasznú Alapítvány, a Szkíta Motoros Egyesület, valamint a Felvidéki Motoros Barátaink és a Hunyadi Rend tagjai segítségével idén is megrendezik a 15. Motoros Búcsút.

motoros-bucsu-ecseden-2021

Továbbá idén is szervezett zarándoklattal csatlakozik az eseményhez MotorkerékPálosok közössége.

15. Motoros Búcsú Ecséden

A rendezvény 2021. július másodikán-harmadikán zajlik, helyszíne pedig természetesen Ecséd, s azon belül a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolna.

motoros-bucsu-ecseden-2021

Immáron éve érkeznek motoros zarándokok eme kicsi kápolnához, hogy lelkileg feltöltődve, áldással kezdjék a motoros szezont. Most még inkább nagy jelentősége van a motoros szezon kezdetének, sőt az elmúlt hónapokra visszatekintve magának a „kezdetnek, újrakezdetnek”!

motoros-bucsu-ecseden-2021

– Ezért igyekeztünk idén is kitenni magunkért, szerény, de annál tartalmasabb programokat szervezni a vendégeknek. Az alapítvány és a motoros civil szervezetek közös kiemelt eseményének keretében lesznek bemutatók, előadások, lelkiségi és kulturális programok, valamint természetesen a hagyománynak megfelelően áldásban részesülnek az érkező motorosok.

motoros-bucsu-ecseden-2021

A kétnapos rendezvény szabadtéri programokkal vár minden kedves érdeklődőt, s a mottó is változatlan: „Jó példával élni kétkeréken!" A rendezvény természetesen most is ingyenes, a részletes program pedig az alapítvány Facebook-oldalán található.