Kétségtelen, hogy jobban eladható egy-egy film vagy klip, ha motoros szereplő is akad benne, elég csak az indiai videoklipekre gondolni, melyekben oly sokszor tűnik fel – néha teljesen öncélúan – egy-egy motoros karakter. Persze nekünk akár vicces is lehet egy-egy ilyen alkotás, hiszen amíg a laikusoknak fel sem tűnik, hogy a kuplungkar behúzására (!) miért áll első kerékre a gép, számunkra egy ilyen jelenet máris abszurd vígjátékká varázsolja a kriminek szánt mozikat is. Lássuk hát a kínálat „legalját”, illetve egy kakukktojást, ami látszatra nem sokat ígér, mégis remek film.

Bátran állíthatjuk, hogy ha nem láttad a Dhoomot, akkor nem láttál semmit... Ebben felvonultatják az összes filmes és motoros klisét, de bármennyire is gagyi lett a mozi, a zene és az esetlen, mégis jópofa karakterek révén megérdemel egy esélyt, már ha neked bejön a bollywoodi stílus.

Ezzel szemben a Megaforce-ban nehéz valódi értékeket felfedezni, ha csak főhős szőkített és gondosan beszárított séróját nem tekintjük annak. Ez maga a nyolcvanas évek, amikor kötelező volt a fejpánt és az ondolált haj, a történetvezetés viszont kevésbé – nem véletlen, hogy repülő (!) motor ide vagy oda, bő hárompontos IMDb-értékeléssel „hasít” a film.

A Biker Boyz és a Torque (Vad motorosok és a Vas) hatalmas versenyben, fej-fej mellett küzd a viszonylag sok pénzből készült, mégis elkeserítő motoros film címéért. 24, illetve 40 millió dollárt locsoltak rájuk, és a végeredményt látva elmondhatjuk, hogy jobb helye is lett volna a pénznek.

Hogy ellenpéldát is mutassunk, egyben nézhető vasárnapi mozit ajánljunk, érdemes belenézni német 25 km/h című filmbe, ami a vicces Féktelen száguldás címet kapta hazánkban.

Humoros, szerethető, és mivel itt nincsenek a fizika törvényeire fittyet hányó ugratások, muszáj volt érdekes forgatókönyvvel, valamint minőségi munkával vonzóvá tenni az alkotást. Egy kis nosztalgia, egy kis mopedezés – nem véletlen, hogy közel hét ponton áll az IMDb-n.