Egyre több kitételnek kell megfelelni ahhoz, hogy kezünkbe vehessük a motoros jogsit. Már egy ideje szerepel a vizsgakövetelmények között például, hogy zárt, protektoros öltözék hiányában neki sem futhat az ember a gyakorlati próbatételnek.

Szó szerint életmentő a motoros ruha

Miként azt korábban megírtuk, idén tavasztól számos ponton módosult a rutinvizsgán teljesítendő feladatsor, ráadásul mostantól több szó esik a tanfolyamon a ruházatról és a védőfelszerelésekről, illetve arról, hogy miként viselje ezeket az ember, hogy valóban védelmet nyújtson.

motoros-ruhazati-kisokos-kezdoknek
Az oktatáson és a vizsgán megkövetelt a védőfelszerelést, a suli után pedig erősen ajánlott... Egy gondosan összeállított szettben biztonságosabb, egyszersmind élvezetesebb is a motorozás

„Amióta a motoros sulikban és a vizsgán elvárás a protektoros kabát, valamint nadrág (vagy utóbbi helyett a külön térdvédő), a strapabíró anyagú, magas szárú cipő, illetve csizma, valamint a protektoros kesztyű, azóta rengeteg kezdő fordul hozzánk segítségért, mert szeretnének olyan összeállítást vásárolni, ami szavatolja biztonságukat, s nem túl drága” – mondta el a Sportmotornak az RMC Motor ruházati termékekért felelős munkatársa. „Mindenkinek azt javasolom, hogy részletekbe menően gondolja át igényeit, mert egyáltalán nem mindegy, hogy friss jogsisként alkalmanként pattan a nyeregbe, netán minden nap motorral ingázik, illetve az sem mindegy, hogy sportgépet, endurót vagy veterán masinát használ.”

motoros-ruhazati-kisokos-kezdoknek
Kezdők mellett haladó terepmotorosoknak, robogósoknak és túrázóknak is kínál akciós ruhakollekciót az RMC. A szettek ára 75 970 forintról indul, s minden esetben legalább 20 százalékot spórolhattok, ha egy szuszra vásároltok bukósisakot, csizmát, dzsekit, kesztyűt és nadrágot

Egészen más gúnyára van szükség télvíz idején, esőben vagy nyári forróságban, mindemellett aláöltözőből, arcvédő maszkból és lábbeliből is annyiféle van, hogy segítség nélkül nem könnyű rábökni az alkalmasra.

Az öltözködés lépései is fontosak: a sisakot hagyjátok a végére, és a kabát cipzárját csak indulás előtt húzzátok össze! Arra is gondoljatok, hogy aktív kikapcsolódáshoz nem illő alsóruházatban néhány percnyi motorozást követően megizzadhattok, így aztán kényelmetlenül érzitek majd magatokat a nyeregben!

„Figyelemmel a kezdők elvárásaira, az RMC tetszőlegesen összeállítható csomagokkal várja a motorosokat, ezáltal egyben megveheted valamennyi ruhadarabot és kiegészítőt, így lényegesen kevesebbe kerül tetőtől talpig felöltözni, mintha egyesével vásárolnátok” – fűzte tovább gondolatait a szakember, aki azt is hozzátette: szenteljetek legalább egy órát a testalkatotokhoz illő, kényelmesen viselhető darabok felpróbálására, beleértve, hogy milyen helyzetben ültök benne a motoron, nehogy utólag derüljön ki, kicsi vagy éppen lötyög rajtatok a szerelés!