· Képek: Alex Chacon · 2017. március 14. 19

Négy tipp a tökéletes motorosvideó elkészítéséhez

Kamera indul!

A hazánkban is megfordult világutazó, Alex Chacon foglalta össze, mitől is váltak olyan lenyűgözővé tízmilliós nézettségű videói.
Alex még 2013-ban határozta el, hogy felhagy megszokott életével, és motorra ül, hogy a következő években bebarangolja a világot. Igyekezett minél szebb és jobb felvételeket készíteni, hogy videóblogján keresztül bárki átélhesse kalandjait, s a kisfilmet elnézve sikerült is véghezvinnie tervét - máig az egyik leglátványosabb klip lett a motorral a világ körül:
Alex Chacon: 600 nap alatt a Föld körül
Legújabb bejelentkezésében azoknak segít, akik csak most ismerkednek az akciókamerákkal, de szeretnének látványos, lebilincselő videókat készíteni motorozás közben.

Csak négy lépés, hogy Neked is sikerüljön

Négy jótanácsa közül az első és legfontosabb - ahogy az a lenti filmben is elhangzik -, hogy legyen üzenete, egy komplett történetet meséljen el a klip, tehát egy meghatározott koncepció, elképzelés mentén épüljön fel. Természetesen kihagyhatatlan maga a technika, vagyis mindig a célnak legmegfelelőbb eszközt használd hozzá, legyen az sisakkamera, telefon, fényképező vagy bármilyen más készülék.
Négy lépés a tökéletes motorosvideóért - Alex Chacon tanácsai (a bemutató angol vagy magyar nyelven feliratozva is elérhető a jobb alsó menüsor szövegdobozára kattintva)
Lényeges még a változatosság, azaz egy túrán - vagy pályanapon - ne csak egy szemszögből filmezz, változtasd a kamera helyzetét, ezáltal pörgősebb, látványosabb lesz a filmed. Nyugodtan kísérletezz, lehet, hogy ami élőben kicsit sem érdekes, az a képernyőn egészen jól mutat majd. A negyedik - melytől sokan ódzkodnak - a vágás. Igen, ez időigényes meló, de ma már sok pofonegyszerű program elérhető, melyekkel néhány óra alatt beletanulhatsz a szerkesztés rejtelmeibe. Ne légy hát lusta, szánj rá időt, hogy a felvételek tényleg ütősek legyenek - ha ezt a négy tanácsot megfogadod, helyszíntől és témától függetlenül emlékezetes kisfilmet gyárthatsz bármelyik motorozás során.