· 2020. június 17. 9

Motorozás és közösségi közlekedés - melyik a jobb?

Miért buszoznál?

Egyre több országban oldják fel a járványügyi intézkedéseket, de nem lesz egyik napról a másikra olyan az élet, mint korábban. Például háttérbe szorulhat a tömegközlekedés, mégpedig a motorozás, bringázás javára.
Az emberek hétről hétre térhetnek vissza megszokott életükbe, ami többek között azt is jelenti, hogy újra teljes kapacitással üzemelnek tömegközlekedésre szolgáló járművek. Az angol kormány arra kéri polgárait, hogy bár elérhetőek a buszok, az ingázók próbáljanak más alternatívát keresni a tömegközlekedés kiváltására, hogy minimálisra csökkentsék a fertőzésveszélyt.
{{articleGallery[25731].caption}}
Az Egyesült Királyságban ezen a héten indulnak újra a nagyobb gyárak, vállalatok. Ezzel párhuzamosan nő azok száma, akik tömegközlekedést használnak munkába járáshoz. Erre reagálva az MCIA (Motor Cycle Industry Association) kampányt indított, amivel arra próbálják ösztönözni az embereket, hogy a forgalmi káosz és a járvány esetleges újabb hullámának megelőzése érdekében motorral vagy robogóval tegyék meg a munkába vezető utat.

Itthon is érdekes alternatíva a motoros ingázás

Nemcsak a fertőzésveszély csökken, ha nagyobb tömeg vált buszról motorra, tudniillik belga tanulmányok szerint gyakorlatilag megszünteti a dugókat, torlódásokat, ha a közlekedők harmada autó helyett kétkeréken ingázik. No, de milyen motort érdemes venni ilyen célra? Határozzuk meg, milyen távot szeretnénk bemotorozni naponta, és ennek függvényében eldönthetjük, körülbelül mekkora az az összlökettérfogat, teljesítmény vagy akkumulátorkapacitás, ami számunkra a legmegfelelőbb.
{{articleGallery[25732].caption}}
Amennyiben robogó vásárlását tervezzük, érdemes elgondolkodni az állami támogatással vásárolható elektromos robogókon, melyekről korábban már írtunk, itt olvashattok róluk bővebbe.