· 2019. november 27.

Autót és motort cserél Rossi Hamiltonnal

Bajnokok egymás között

Noha a Formula-1 idei világbajnoka már régóta kacérkodik a motorozással, eddig nem volt lehetősége, hogy a világ legjobb gépeivel körözhessen. Két hét múlva, Valenciában összejön a nagy csere.
Csupán egy hetet pihenhet Hamilton a december 9-én zajlú Abu Dhabi Nagydíj után, ugyanis december kilencedikén jelenése van a valenciai MotoGP-teszten, és életében először belekóstolhat, mit kell uralnia Rossinak és Quartararónak egy-egy viadalon.
{{articleGallery[24013].caption}}
Persze „nem üres kézzel” érkezik a bajnok, ugyanis a Yamaháért cserébe felajánlotta saját versenyautóját Rossinak. Valószínűleg az olasz kevésbé lesz megilletődött, mint Hamilton, hiszen korábban indult már ralin és vezette a Ferrari F1-es autóját, de így is nagy pillanat lesz a hatszoros, illetve kilencszeres világbajnok járműcseréje.
{{articleGallery[24014].caption}}
- Elképesztően izgulok, hiszen sokat ülök motoron, de csak néhanap jutok el pályára. Többen motorozunk egyébként a csapatból, nagy rajongók vagyunk, jómagam például mindig nézem a MotoGP-futamokat is. Ezúttal igazán szürreális élmény lesz egy valódi ikonnal, Valentino Rossival körözni, és látni, ahogy az autómban ül. Igaz megtiszteltetés - mesélte Hamilton a decemberi tesztről.