· 2019. szeptember 5. 7

Angilában rendezték a jótékony célú futamot

Motorverseny csak nőknek

Nincs túl sok olyan motorverseny a világon, ahol kizárólag nők állhatnak rajthoz. Még az olyan motorsport nagyhatalom, mint az Egyesült Királyság sem bővelkedik ilyen futamokban, pedig lenne rájuk igény, főképp klubszinten. Augusztus utolsó hétvégéjén a nyílt napok specialistája, a No Limits Racing azonban szervezett egy ilyen izgalmas és szórakoztató programot.
A vagány csajok az egyik leghíresebb pályán, a Donington Parkban gyűltek össze a megmérettetésre, hogy motorozzanak egy jóízűt és közben megosszák tapasztalataikat egymással.

Motorverseny csak nőknek

A verseny nem igen hasonlított a klasszikus motoros viadalokhoz, hiszen a hölgyeknek egy mindössze 15 perces edzésre nyílt lehetőségük, majd rögvest következett a kilenckörös éles futam. Persze az egyesület célja egyáltalán nem a véresen komoly versengés volt, sokkal inkább, hogy felhívja a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre és arra, hogy a csajok is szívesen összemérnék képességeiket, ha lenne rá lehetőségük, akár csak klubszinten is.
{{articleGallery[22981].caption}}
A No Limits Racing egyébként rendszeresen bonyolít ehhez hasonló jótékonysági eseményeket, ám ez volt az első nők részére kitalált pályanap - valljuk be, ehhez hasonló kezdeményezésnek biztosan örülnének hazánk motoroslányai is.
Sőt, Európában biztosan lenne érdeklődés egy komoly női motoros sorozatra is, ahhoz hasonlóra, mint amilyen az autós Formula W. Ha egy ilyet beindítanának, akkor valószínűleg még több olyan tehetséges hölgyversenyző bontakozhatna ki, mint Ana Carrasco vagy éppen Jenny Tinmouth, akik méltó ellenfelei a világbajnoki futamokon induló férfiaknak.