· Képek: Motrac · 2018. február 6. 3

Félliteres Motrac sportmotor érkezik

Új hús a piacon

A feltörekvő gyártó újabb típussal bővíti termékpalettáját, ezúttal egy divatos, agresszív külsejű sportmotorral, ami óriási sikert érhet el kategóriájában, ha megfelelő áron dobják piacra.
A kínai Motrac Motorcycles jelenleg ötféle, többségében kisköbcentis motorokat kínál, ám nemrégiben elkezdték bővíteni a palettát, és az Európában oly népszerű A2 kategória felé kacsingatnak. Nemrégiben mutatták be MG500 elnevezésű kalandorjukat, s most ennek erőforrását és vázát felhasználva elkészítettek egy fiatalos megjelenésű sportmotort is, az új MT-X500-at. Nem titok, hogy csak a burkolat és a kezelőszervek kapcsán volt teendőjük, ugyanis az MT-X500 közeli rokonságban áll a cég jelenleg is kapható csupaszmotorjával.
{{articleGallery[17228].caption}}
A kéthengeres hajtómű 47 lóerőt teljesít 8500-as percenkénti fordulatszámon, mindehhez 43,3 Nm forgatónyomaték társul, vagyis ebben is igencsak hasonlít japán vetélytársához. A modell kétdugattyús, radiálisan rögzített első féknyerget, fordított teleszkópokat, továbbá folyadékkristályos kijelzőt kap, azaz első ránézésre a felhasznált alkatrészekre, kiegészítőkre sem lehet panasz. A tervrajzok alapján a formaterv is igencsak megnyerőnek ígérkezik, így aztán a gép kiváló választás lehet a fiataloknak vagy a korlátozott vezetői engedéllyel rendelkező motorosoknak. Ha ezt a típust is olyan kedvező áron kínálják majd, mint a cég többi termékét, akkor igen jó eséllyel indul a konkursekkel szemben az európai piacon is.