Már itthon is elérhető az idén tavasszal bemutatkozott márka vadonatúj modellje, a tengerentúli klasszikusok formavilágát idéző Revolver 125. Kétségtelen, hogy fontos űrt tölt be a piacon, elvégre a kezdő pilóták nem sok új chopper közül válogathatnak a piacon, sőt még az A2 kategóriában sem.

Csőre töltve? Megjelent a Motron Revolver 125

Úgy húsz-harminc éve gombamód szaporodtak az Európából és Távol-Keletről érkező chopperek, cruiserek, de nem véletlenül hívták ezeket összefoglaló néven soft choppereknek. Formaviláguk arról árulkodott, hogy teljesen idegen műszaki alapból kellett stílustiszta klasszikust építeni a mérnököknek, és lássuk be, ez legtöbbször nem sikerült nekik. Még az idő sem szépítette meg az egykori modelleket, mint például a Honda V45 Magnát, a Moto Guzzi V35 Customöt és még sorolhatnánk.

Ezzel szemben a Motron újdonsága letisztult, megfelel a stílus íratlan szabályainak, sőt talán az eddigi legszebb modell a 125-ös cruiserek és chopperek között. Tömzsi, mégis arányos, csepptankja és légszűrője igazi telitalálat, arról nem beszélve, hogy bár folyadékhűtésű, messziről klasszikus, „levegős” konstrukciónak tűnik, ugyanis sikerült szinte észrevétlenül elrejteni a hűtőradiátort. 

Környezetvédelmi szigorítások ide vagy oda, ezúttal sikerült Euro 5-ös, mégis szép formájú és nem túl nagy kipufogót tervezni a mérnököknek

Mindezt megfejeli a kedvező ár, negatívumként pedig csak az átlagon felüli tömeg említhető. Persze valamit valamiért, hiszen a Revolver 125 alig kóstál többet, mint az 50 köbcentis japán vagy olasz robogók, cserébe pedig stílusos, 11 lovas motort kap a vevő, aki 16 éves kortól A1-gyel vagy autóból átülve A1B jogosítvánnyal is vezetheti a Motron újdonságát.

Arányos forma és kedvező ár jellemzi az idén megjelent Motron márka klasszikusát. Noha csak néhány hete tűnt fel a 11 lovas Revolver 125, már itthon is kapható

Műszaki adatok – Motron Revolver 125

Motorkonstrukció: egyhengeres, négyütemű

Hengerűrtartalom: 124,8 cm3

Teljesítmény: 7,8 kW(11 LE)/8500 ford./perc

Fékrendszer: fékerőelosztóval vezérelt dupla tárcsafék

Méretek (H x Sz x M): 2060 x 835 xx 1105 mm

Menetkész tömeg: 162 kg

Üzemanyag-fogyasztás: 2,4 l/100 km

Vételár: 881 882 Ft + ÁFA, azaz bruttó 1 119 990 Ft