· Képek: Andor Photo, GS PhotoDesign · 2017. március 17. 1

Meghívásos MX-verseny - Esztergom

Elkezdődött az MX-idény!

Múlt hétvégén újra feldübörögtek a gépek, s elindult a 2017-es motokrosszidény. Az első, esztergomi forduló eseményeiről mesél a dobogós helyet szerző husqvarnás pilóta, Déczi Balázs.
Meghívásos versennyel startolt az idei MX-szezon, melynek helyszíne az esztergomi pálya volt. A korai időpont dacára szép számmal felsorakoztak a hazai és külföldi versenyzők, élsportban és amatőrben közel harminc-harminc fő feszült egymásnak, s a szeniorokat is tucatnyi motoros képviselte. Jelen volt tesztelőnk, Déczi Balu is, aki most arról mesél, miként zajlott a nyitófutam a versenyzők szemszögéből.

Hektikus szezonkezdet

- Az első idei megmérettetést az elmúlt hétvégén, Esztergomban rendezték. Magam is jelen voltam a meghívásos versenyen, igaz, a felkészülésem nem volt éppen tökéletes - mivel nemrég érkezett meg a gépem, mindössze egy hetem jutott a motorosedzésekre. Tudtam, hogy ez rendkívül kevés, de pozitívan álltam hozzá, s szerettem volna minél jobb eredményt elérni. Sok külföldi, gyors pilóta érkezett a rendezvényre, akadt közöttük az erős német bajnokságban elsőségért harcoló pilóta, sőt vb-résztvevő is, szóval kemény küzdelemre számítottam.
{{articleGallery[12801].caption}}
Az edzésen csupán egy jóízű motorozás volt a célom, hogy kicsit bemelegedjek, ráhangolódjak az egész napra és a viadalra. Egészen jól ment a hideg ellenére is, s a rajtomra sem panaszkodhattam - harmadiknak fordultam az első visszafordítóban. Voltak pillanatok, amikor harcoltam a dobogó következő fokáért is, s az első negyed órában jól bírtam a gyűrődést, de a több mint húszperces viadal végére kicsit elfáradtam, ezért csak a pozíció megőrzése volt a cél.
{{articleGallery[12802].caption}}
Ilyen előzmények után nagyon vártam a második futamot, végig akartam csinálni rendesen, koncentrálva, s az utolsó másodpercig a maximumot kihozva magamból. Talán emiatt történt, hogy a nagy igyekezetben a rajtomat kicsit elszúrtam, majd a túl nagy tempó miatt az első kör végén elestem. Sajnos meghúztam a nyakam és a vállizmom, ezért kiálltam a futamból, hisz' nem akartam kockáztatni a valódi szezonkezdet előtt. Most minden energiámmal az MX OB nyitófordulójára készülök, mely április másodikán, Nyáregyházán lesz - foglalta össze a hétvége eseményeit Balázs.

MX-verseny, Élsport kategória - Esztergom - MX1:

1. Klein Johannes - KTM
2. Pergel Márk - Suzuki
3. Hudák Péter - Suzuki
4. Déczi Balázs - Husqvarna

MX-verseny, Élsport kategória - Esztergom - MX2:

1. Hsu Brian - Husqvarna
2. Polas Denis - KTM
3. Zsigovits Norbert - KTM
4. Klausz Norbert - KTM
5. Windish Thomas - KTM