Május 21-én rendezték a MAMS Nyílt Nemzeti Motocross OB és Kupa soron következő fordulóját. Az M7-es autópálya szabadbattyáni lejárója mellett fekvő létesítményben felvonult a hazai pilóták színe-java, közöttük tesztelőnk, Déczi Balu is, aki most személyesen mesél az elmúlt hétvége eseményeiről.

Kiváló pálya és remek időjárás

- A Magyar Bajnoki sorozat második versenyére a tabella ötödik helyén állva érkeztem, s bizakodtam, hogy ezen a pozíción tudok majd javítani, és előrébb verekedni magam a pontvadászatban. Az előző forduló óta sok idő telt el, rengeteget készültem ez idő alatt megmérettetésekre, beleértve, hogy kisebb-nagyobb versenyeken is részt vettem, hogy formában tartsam magam.
mx-ob-koszarhegy-13899
„Vasárnap reggelre szerencsére elvonult fejünk felől a csapadékot hozó sűrű felhő, és szép napos időre ébredtünk”
Már szombaton letáboroztam a prímán felkészített, belocsolt pálya mellett, ráadásul az éjszaka folyamán elkapott minket egy jó nagy zuhé is, ami nagyon jó tett a kőszárhegyi kör állapotának, ettől csak még tökéletesebbek lettek a körülmények. Vasárnap reggelre szerencsére elvonult fejünk felől a csapadékot hozó sűrű felhő, és szép, napos időre ébredtünk. A nyomvonal az első edzésen még szinte egy merő sár volt, így néhány perc alatt mély nyomokat vágtunk a talajba.
mx-ob-koszarhegy-13901
Felkészített, alaposan belocsolt pálya fogadta a Kőszárhegyre érkező motorosokat
A tempós körözés után lemostam a gépem - volt mit takarítani rajta -, majd jött a kvalifikáció, ahol a mezőny elejében végeztem, s a rajtom is viszonylag jól sikerült, így ötödiknek jöttem el.

A nyomvályús pálya hátránya

A mély barázdák miatt tulajdonképpen csak egyetlen járható ív volt, így hiába voltam gyorsabb az előttem haladó vetélytársamnál, a hely hiánya miatt nem nyílt alkalmam az előzésre, így végigvonatoztunk ebben a pozícióban.
mx-ob-koszarhegy-13898
„A nyomvonal az első edzésen még szinte egy merő sár volt, így néhány perc alatt mély nyomokat vágtunk a talajba”
A következő menetre próbáltam jobban koncentrálni a rajtnál, ami meg is hozta a gyümölcsét: negyedikként fordultam az első visszafordítóban. Tudtam is biztosan tartani ezt a pozíciót, sőt, amikor nagyjából féltávnál az előttem haladó hibázott, lecsaptam a kínálkozó lehetőségre, és elcsíptem a harmadik helyet. Ezzel a remek hajrával összetettben a negyedik helyen zártam a napot.
mx-ob-koszarhegy-13900
Déczi a második futamban elért dobogós helyével a tabellán is előrébb lépett egyet
Örültem az eredménynek, hiszen a fontos pontokkal felzárkóztam a bajnoki pontvadászatban az előkelő harmadik helyre. A következő forduló június 11-én kerül megrendezésre Foktőn. Kíváncsian várom, hogyan sikerül a rendezőknek a felkészülés, ugyanis ez lesz az első alkalom, hogy az alföldi helyszínen ilyen nagy szabású rendezvényt hoznak tető alá. Mindenesetre ők nagyon lelkesek, ami jó előjel, s azt gondolom, tapasztalatuk és elszántságuk egy igen jó versenyhétvégét eredményez majd. Akárhogy is, a harmadik forduló után újra jelentkezem, és beszámolok az élményeimről - mesélte Déczi Balázs a kőszárhegyi hétvégét követően.

MX OB II. forduló - Kőszárhegy - I.o Open:

1. Hugyecz Erik 2. Szőke Márk 3. Szvoboda Bence 4. Déczi Balázs 5. Hudák Péter 6. Pergel Márk 7. Kerese Gábor 8. Szekeres Zsolt 9. Dósa Döme 10. Zsigovits Norbert