· 2019. október 11. 5

Királynői kitüntetést kapott Nick Sanders

Lovagias világjáró

Ritka alkalom, hogy egy bőrruhás fazon kapjon ilyen komoly állami kitüntetést. A híres világjáró, Nick Sanders annyit motorozott életében, hogy arra a királynő is felfigyelt.
Nick Sanders a legelszántabb motorosok egyike, és már kilencszer (!) megkerülte a Földet, több mint egymillió kilométert gyűjtve motorjaiba. Komoly megtiszteltetés érte az 1958-ban született, brit motorost, ugyanis idén megkapta a Brit Birodalom Rendjének kitüntetését, amit csak korlátozott számban adományozhat a királyi család az arra érdemeseknek.
{{articleGallery[23453].caption}}
- Soha nem gondoltam, hogy egy egyszerű kalandor, mint jómagam, ilyen csodálatos elismerést kaphat. Mi több, ha láttam is díjátadót, azt gondoltam, hogy megérdemelné egy-egy elismert motorversenyző, de hogy hozzám került, ez egy nagyon megható pillanat - mesélte Sanders.
{{articleGallery[23452].caption}}
- Kezdetben, fiatal motorosként még nem tudtam, hogy ilyen sokszor bejárom majd a világot, abban viszont biztos voltam, hogy bármibe is fogok, abban a legjobb akarok lenni! Ha visszagondolok, ez talán sikerült is, de nem ment volna a hű és nagylelkű támogatóim nélkül, mint a Yamaha, a Continental, a Touratech és a Squire. Általuk megmutathatom, milyen szabad lehet az ember túrázás közben, s ez másokat is arra inspirál, hogy motort vegyen és felfedezze a világot - köszönte meg a támogatást.