A Nolan N86 nyerte a Német Autóklub (ADAC) legutóbbi, független bukósisaktesztjét. Az olaszok fejvédője mellett a Shark S900-C, a HJC IS-17, a Probiker RSX5, a Nexo Fiber Comfort

Air, a Held Brave, az MTR S-811, a Givi 40.2 GT, a Römer Ulm, a Rocc 520 és az LS2 FF384 II vett részt az összehasonlításban. A tizenegy zárt sporttúra modellt négy szempontból – biztonság, kilátás, aerodinamika és zajszint, kezelés és komfort – vizsgálták a szakemberek.

A biztonság területén az N86 bizonyult a legjobbnak: több töréstesztet és további próbákat követően 2,2 pontos eredményt ért el, megelőzve össze vetélytársát. A kilátás értékelésében szintén a Nolan terméke végzett az élen, ahogyan az aerodinamikai tulajdonságok tekintetében és a csendességet illetően is. A kezelhetőség és komfort terén a második pozíciót szerezte meg, de csupán 0,1 ponttal maradt le az első helyről. Az összetett győztes Nolan N86 „Jó” (+) minősítéssel zárta az ADAC összehasonlító tesztjét.

nolan n86 adac

Lássuk hát, mit tud a tesztgyőztes bukó! Az N86 modelleket Microlock2 csattal szerelik fel, amelynek jellegzetessége a dupla csatos kialakítás: a nyitás az ergonomikus formájú, piros műanyag csattal végezhető el, a rögzítés és az oldás viszont a masszív, alumíniumból készített ricnis csat feladata, ez kapaszkodik bele a pontos, tízfokozatú állíthatóságot biztosító zárnyelvbe. A bélés és az arcpárnák minden N86 változat esetében kivehetők és moshatók, emellett szériafelszerelés a beépített napellenző (VPS), a bogárháló és a sisakzsák is. A megfelelő szellőzésről az állrészen, a fejtetőn és a tarkórészen elhelyezett szellőzőnyílások gondoskodnak.

A gyári N-Com sisakkommunikációs rendszer beépítését megkönnyítő előkészítés az N86 Flow, Rapid és Classic modellek kiváltsága. A kiváló ár-érték arányú N86 XXS és XXL közötti méretekben, 20 különböző fényezéssel, 56 000 és kereken 70 000,- forint közötti áron vásárolható meg az EuroMotor üzletében.