· Képek: Sidecars.hu · 2018. augusztus 3. 1

Oldalkocsis találkozó és verseny Magyarországon

Lehet egy kerékkel több?

Immáron ötödik alkalommal rendezik meg Kiskunfélegyházán a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozót, ám most egy igazi különlegességgel spékelik meg a programot - oldalkocsis krosszversenyt láthatnak a vendégek. A jelszó: Motoron az egész család!
A kiskunfélegyházi Parkerdő ötödik alkalommal ad otthont 2018. augusztus 9. és 11. között Közép-Európa legnagyobb oldalkocsis találkozójának. Az aszimmetrikus három kerék megszállottjai színes családi, közösségi, turisztikai, szakmai, esélyegyenlőségi és zenei programokon vehetnek részt a háromnapos, akadálymentesített dzsemborin, ahova az elmúlt években vagy két tucat országból látogattak vendégek Ausztráliától az USA-ig, a Kanári-szigetektől Oroszországig.

Középpontban a család és a gyerekek

Az oldalkocsisok családcentrikus népek, így a Kiskunfélegyházán már hagyománnyá vált gyermekmotoroztatás, és természetesen a találkozó nyitókoncertjeként most is az ALMA zenekar csap a húrok közé, pénteken pedig többek között Tompeti és Barátai foglalják el a színpadot. A gyerkőcök már nemcsak utasként vehetik birtokba a találkozót, hanem elvezetgethetik az oldalkocsis minisegédmotorokat is, amelyek száma a kreatív szülőknek köszönhetően évről évre nő.
{{articleGallery[18894].caption}}
Hagyományőrző egyesületek, külföldi és magyar motoros klubok számos képviselője visszatérő vendége a találkozónak, kialakítva ezzel egy összetartó, baráti közösséget. A játékos vetélkedőkön mindig élmény látni, ahogy a tucatnyi országból érkező motoros a feladatokkal bíbelődik és bábeli zűrzavarban barátkozik egymással, de a nemzetközi oldalkocsis műhelybeszélgetések sem maradhatnak el a gyönyörű motorcsodák köré csoportosulva. Ékes példája az összetartásnak, hogy az Isztambulból veterán Lambretta robogójával évről-évre ide látogató 70 éves Hasan Parmaksiz barátunk már tegnap este befutott a találkozó színhelyére, hogy ismét ő lehessen az első, és köszönthesse várva várt nemzetközi barátait.
{{articleGallery[18893].caption}}
A határainkon túli oldalkocsiépítő cégek előadásán és kiállításain túl bemutatkoznak még magyar oldalkocsiépítők is szebbnél szebb alkotásokkal, akik elsősorban külföldi piacra gyártanak még, de folyamatosan bővül magyar ügyfeleik köre. Külön örömünkre szolgál, hogy Hollandia egyik legismertebb oldalkocsiépítő cége, az LBS Sidecars kiállítja legfrissebb alkotásait, Magyarországon először itt láthatóak a csodás háromkerekűek. Szintén igazi ritkaság számba megy, hogy a nagyközönség egy gyönyörű, 1927-es gyártmányú magyar oldalkocsis motort megcsodálhat a kiállításon egy 500 köbcentis Méray-Jap formájában. Látható lesz itt ezen túl az első magyar, számítógép felhasználásával tervezett, épített oldalkocsis motor, a rangos nemzetközi díjakat is bezsebelt, gyönyörű Alu Racer.
Az ötödik jubileumi Oldalkocsis Találkozó a szakmai különlegességek jegyében zajlik. Örömmel jelenteték be a szervezők, hogy hosszú évek óta először Kiskunfélegyházán láthat újra a nagyérdemű oldalkocsis krosszversenyt a rendezvényerdő mellett található kiskunfélegyházi pályán. A versenyt színesíti az Izs-Team, a „flúgos futam”, melyen az amatőr oldalkocsisok utcai fogatokkal próbálkozhatnak, valamint a helyi motorsport egyesület színvonalas versenye. Természetesen minden este koncertek szórakoztatják a nagyérdeműt - hogy melyik nap kik lépnek fel, arról a találkozó hivatalos honlapján olvashattok bővebben.