Múlt héten ismét bevették Alsóörsöt a kétkerekűek, lezajlott az ország egyik legnagyobb nyárindító motoros találkozója, a Harley-Davidson Open Road Fest. Mint minden évben, ezúttal is több ezer bukósisakos gyűlt össze a Pelso kempingben, s bizony nemcsak az amerikai legenda, hanem más márkák tulajdonosai is jelentős számban képviseltették magukat. Szerdán még a ráhangolódásé volt a főszerep, noha már ekkor érdekes programok várták az érkezőket, néhányan például a Harley legújabb modelljeivel tehettek rövid túrát, drukkolhattak a legkisebbeknek a Kids Race-en vagy extrémsport- és kaszkadőrbemutatón szórakozhattak. Késő délutántól aztán beindult a zúzás, a vasárnapig tartó, gyakorlatilag nonstop bulit a Session Led Zeppelin és a Divided nyitotta.

open-road-fest-2018-beszamolo-18411
Örömzene, barátok, motorzúgás, néhány nap totális kikapcsolódás - ez az Open Road Fest. A képre kattintva óriásgaléria nyílik!
Csütörtökön a fesztivállakók közül sokan nyeregbe pattantak és vezetett túrákon járták be a környéket, mások egyszerűen csak lazítottak a kiváló infrastruktúrájú, nívós, tiszta kempingben. Eseményekben ezúttal sem volt hiány, az előző naphoz hasonlóan különböző bemutatókat láthatott a nagyközönség, a közlekedésbiztonsági sátorban bárki próbára tehette KRESZ-ismereteit, este pedig többek között a The New Roses és a Tankcsapda fokozta az amúgy is kiváló hangulatot. Az égi áldás ekkorra sajnos elérte a Balatont, óriási és kitartó felhőszakadás zúdult a rendezvényre, ám a legkitartóbbakat még ez sem tántorította el.

Az égiek is az Open Road Festtel voltak

Péntekre már csak néhány nagy tócsa emlékeztetett minderre, így kellő lendülettel indulhatott a nap, melynek végén az LGT Zenevonat húzta a talpalávalót, egyöntetű éneklésre késztetve a közönséget, majd a Canned Heattel élhettük át újra Woodstockot. A hajnalig tartó dínom-dánom senkit nem tartott vissza attól, hogy szombaton délben felsorakozzon a hagyományos, környező településeken átívelő motoros felvonulásra. A zárónapon ezen felül erősember-verseny és műrepülő-bemutató is helyet kapott, Angyal Zoli ördögien jó stuntshow-val tüzelte fel a közönséget, Gáborecz István pedig ígéretéhez híven elkészítette a tavalyi fesztiválon kifaragott Fat Boy lovasát, aki „véletlenül” pont úgy néz ki, mint Dobai Attila, az Open Road Fest főszervezője.
open-road-fest-2018-beszamolo-18392
A színes, zajos, vidám felvonulás ezúttal is az esemény egyik csúcspontja volt
Este gazdára talált a fesztivál nyereményjátékának fődíja is, ami ezúttal egy fiatal családapához, Miklós Zoltánhoz került, aki kisfiával a nyakában szaladt fel a színpadra és óriási örömüvöltéssel köszönte meg a Street Rodot. Végül, de korántsem utolsó sorban méltó záróakkordként az Apocalyptica szenzációs metál-csellósai kápráztatták el a közönséget, fantasztikus koncertet adva a nagyszínpadon. Ezt követően még órákon át folytatódott a mulatozás, még utoljára mindenki kiélvezte a kiváló társaságot, a szabályzásig húzatott vasak hangját és a Balaton varázsát. Noha a találkozó csak nemrég ért véget, a szervezők már most a huszadik, jubileumi Open Road Festre készülnek, amely terveik szerint mozgalmasabb, pörgősebb és vadabb lesz, mint valaha, tehát érdemes már most bevésni a naptárba a június első felében esedékes szabadságot!