· Képek: Pulai László, Bodnár Boglárka/MTI · 2019. június 14. 1

Open Road Fest - 2019

Színes kavalkád

Több ezer motoros jelent meg hazánk és Európa minden szegletéből a jubileumi, huszadik Open Road Festen. A már megszokott felvonulás és megannyi koncert mellett ezúttal lánykérés is színesítette az eseményt.
Perzselő napsütés ide vagy oda, ezúttal is lelkesek voltak a szombati felvonulásra készülő motorosok, és elképesztően sokan, egészen pontosan 1424-en indultak útnak, hogy rendőri felvezetésel bejárják a Balaton-felvidék legszebb részeit.
{{articleGallery[22296].caption}}
Persze már ezt megelőzően is volt lehetőség közös motorozásra, ugyanis a házigazdák sok-sok tesztmotorral és vezetett túrákkal kedveskedtek a több ezer vendégnek. Az ötnapos, megannyi koncerttel színesített rendezvény ezúttal komoly meglepetéssel szolgált, ugyanis a már hagyományosnak mondható nyereménymotort Miklós Zoltán vihette haza. Ha valakinek ismerős a név, az nem véletlen, ugyanis tavaly is hozzá került az új Harley, ami így már egy párt is kapott, mellyel Zoli felesége rója majd az utakat.
{{articleGallery[22302].caption}}
A legnagyobb hazai motoros és zenei fesztivál azonban nemcsak a lóerőkről és a rockról szólt, ugyanis itt ünnepeltek egy évekkel ezelőtt, a fesztiválon kezdődő románcot, mégpedig úgy, hogy a csillogó vasak gyűrűjében kérték meg a szerencsés hölgy kezét, aki természetesen igent mondott motoros párjának.
{{articleGallery[22298].caption}}
Akárhogy is, a jubileumi rendezvény beváltotta a hozzá fűzött reményeket, elvégre igazi 20. szülinapi bulit tartott Harley, mégpedig a legnagyobb hazai rockikonok felvonultatásával, mint a Tankcsapda, a Karthago, Anna and the Barbies, EDDA Művek, Zorall, AWS, Ivan and the Parazol és a EUROPE.
{{articleGallery[22304].caption}}
Mellettük feltétlenül szót érdemel a hazai ACid/DC is, melynek tagjai - zavarba ejtően fiatal koruk dacára - olyan hitelesen játszották a Hells Bells-t és a Back in Blacket, hogy a sátoron kívül állók azt hihették, CD-ről játsszák a felejthetetlen gitárszólókat.
Elképesztő hangulatot varázsoltak az ACid/DC ifjú zenészei
Szombat éjjel látványos tűzijátékkal ért véget a program, ám a pünküsdi ünnepnek köszönhetően vasárnap is sokan ott maradtak, és a Balaton egyre melegebb vizében lazítottak az ötnapos bulizás után.