· 2017. szeptember 8. 5

Az ex-katona visszatért hosszú útjáról

Ötszáz nap a világ körül

A brit egyenruhás közel másfél évvel ezelőtt mindent és mindenkit hátrahagyva elindult egy kihívásokkal teli utazásra. A kaland, mely során fantasztikus élményekkel gazdagodott, a napokban ért véget.
Mikor a 34 éves ex-katona, Aaron Mitchel hazatért legutolsó küldetéséből, nem találta a helyét, úgy érezte, valami még hiányzik az életéből. Éppen akkor szakított a barátnőjével, s elhatározta, csinál valamit, hogy – az ő megfogalmazása szerint – újra életre keljen. Így aztán eladta kocsiját és minden ingóságát, hogy belevághasson élete nagy kalandjába, egy világ körüli motoros útba. A srác 2016 áprilisában indult el, előbb Európát és Ázsiát szelte át, majd Dél-Korea után motorjával együtt áthajózott Kanadába. Ezt követően déli irányban haladva bejárta az Egyesült Államokat, majd Dél-Amerika és Argentína bebarangolása után hazafelé vette az irányt.
{{articleGallery[15395].caption}}
Aaron összesen 505 napot töltött DR-Z400 motorkerékpárja nyergében, melynek során 31 ezer mérföldet, azaz közel ötvenezer kilométert tett meg, ami hozzávetőleg 25 ezer fontba, átszámítva kb. 8,2 millió forintba került. Aaron kedvenc része Kolumbia volt: - Elképesztő, nagyon megfogott az ország, annyira egyedi és különleges. Még sosem jártam olyan helyen, ahol ennyi boldog emberrel találkoztam volna – mesélte az út végén.