A MAMS már korábban kiadott egy közleményt, hogy szeretné biztosítani a motorosoknak, versenyzőknek az edzéslehetőséget ebben a sajátos helyzetben is.

Komoly könnyítés, hogy jelképes, 1950 forintos díjért lehet kiváltani az idei licencet

Nos, sikerrel járt a szervezet, aki tehát elővenné a gépet, hogy átmozgassa magát valamelyik pályán, a következőket kell tennie.

Mikor és hogyan pályázhatsz?

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár értelmezését és a Magyar Közlöny bejegyzését alapul véve akkor folytatódhatnak az egyesületek, klubok edzései, ha versenyszerű sportról van szó. Ez alapján

versenyző az a személy, aki amatőr vagy hivatásos licencet váltott, versenyszerű esemény pedig az, amit a sportszövetség írt ki, és ott edzés- vagy versenylehetőséget nyújt a versenyzőknek.

Ez talán nyakatekerten hangzik, de a lényeg, hogy a rendezvények – megfelelő igazolással – szabadon látogathatók.

Noha korlátozzák a rendezvények szervezését, a licencet szerzett pilóták szabályosan részt vehetnek a szövetség pályanapjain

A feltételeket betartva a MAMS Gyorsasági Szakága a palyamotorozas.hu csapatával közösen edzésprogramot indít a Pannónia-Ringen.

Jelképes összegért szerezhetsz versenylicencet (MAMS Tömegsport, 1950 Ft), a biztosítás 7100 Ft, az egyesületi tagság pedig öt rugó, tehát egész évre 14 050 forint összesen.

A licenc kiváltása természetesen mindenki számára elérhető, a kezdők is lehetnek „versenyzők”, ráadásul minden rendezvényen lesz csoportbontás, azaz senkinek nem kell amiatt aggódni, hogy nem a tempójához passzoló csoporttal gurul pályára. – Mi több, a pályanapokat csak nagyritkán látogató hobbimotorosoknak is megéri kiváltani licencet, már csak az éves biztosítás miatt is – tették hozzá.

A MAMS Gyorsasági Szakága és a Palyamotorozas.hu csapata közösen indít edzésprogramot a Pannónia-Ringen, melyen Te is ott lehetsz, ha van érvényes licenced

Nyeregbe hát, először is szerezd meg az orvosi igazolást, s ha kell, váltsd ki a licencet, melynek menetéről itt olvashatsz, és kezdd egy jó hangulatú pályázással a szezont!