Motoros nyíltnap és a Magyar Bajnokság és Kupa 2. fordulója zajlik hétfőn a Slovakiaringen – áll a Pályamotorozás.hu felhívásában. Az esemény a szokásos nyíltnapok ütemében zajlik, azaz kezdő és profi motorosokat egyaránt örömmel látnak, és csoportbontás segít megfelelő „társaságba” kerülni a pilótáknak. Ezzel szemben fontos különbség, hogy a négy géposztály, vagyis a TK 600, TK1000, Open 600 és Open 1000 összecsapása közül az Open 600 és Open 1000 futamok a Magyar Bajnokság és Kupa sorozatába beleszámító hivatalos versenyek lesznek.

Hogyan juthatsz át Szlovákiába és mit kérhetnek a határon?

A szervezők megosztották velünk az aktuális „határhelyzetet” is, és a következőkről számoltak be. Ha már regisztráltál, akkor sportolóként, nemzetközi sporteseményen való részvétel céljából utazol Szlovákiába a sportolásodhoz szükséges kísérő személyzettel.

Magán a Slovakiaringen nincs belépési korlátozás és ellenőrzés sem, örömmel várnak mindenkit.

Egyébként a tapasztalatok alapján a határellenőrzés a szlovák oldalon szúrópróbaszerű, magyar oldalon pedig rendszerint egyáltalán nincs, és egyébként is védettségi igazolvánnyal zavartalanul utazhat bárki.

palyanap-a-slovakiaringen-juliusban
(Kép: Pályanap a Slovakiaringen. Forrás: SportMotor-archív/Balusk8)

Amennyiben nincs ilyened, akkor az érvényes negatív tesztet és a sportesemény meghívóját fogják kérni tőled. Mindenesetre a sikeres átlépés érdekében minden résztvevő és kísérője kap egy hivatalos meghívót a Slovakiaringtől – a meghívó és a többi szükséges dokumentum innen letölthető, illetve ugyanitt tájékozódhattok az árakról és egyéb feltételekről.