· Képek: MCN · 2019. május 31. 1

Már élesben tesztelik a csupasz Panigalét

Vetkőzz!

Szinte változtatás nélkül lett Streetfighter a Panigaléból. A friss képek arról árulkodnak, hogy egyszerűen levetkőztették a superbike-ot, de megtartották a zászlóvivő legfontosabb műszaki csemegéit.
Már tesztköreit futja az egyik legígéretesebb olasz naked, a Ducati Panigale 1103 köbcentis erőforrása köré épült Streetfighter. Noha a képek valószínűleg szándékosan rossz minőségűek, az már most is tisztán kivehető, hogy a csupasz kivitel örökölte a baloldalon futó lengőkart, miként a váz és a blokk is változatlan, sőt a Ducati-fórumokon már azt is tudni vélik, hogy az elektronikai csomag is egy az egyben érkezik az idomos verzióból.
{{articleGallery[22151].caption}}
Azt már tényleg csak pletyka szintem teszik hozzá, hogy 180-185 lovas csúcsteljesítmény és 125-130 Nm-es forgatónyomaték várható a legújabb csupasztól, mely - természetesen - teljesíti az Euro 5 normákat, hiszen csak így forgalmazhatják 2020-tól. Ehhez némileg módosítják a kipufogót, ugyanis hatalmas a különbség a jelenlegi és a januárban életbe lépő előírások között: a jármű teljes szénhidrogén-kibocsátását 42%-kal kell csökkenteni a gyártóknak, míg a NOx-kibocsátást 90-ről 60 mg/km-re kell leszorítaniuk.