· 2018. szeptember 11. 29

Meglepő lépések a MotoGP-ben

Pilótakeringő

Jövőre új színekben láthatjuk a jól ismert versenyzőket, leszámítva egyet persze, aki végleg kiírta magát a motorsportból.
Bár vasárnap még diplomatikusan nyilatkoztak Romano Fenati csapatánál, tegnap már keményebb hangot ütöttek meg, és bejelentették, hogy azonnal felbontják a balhés olasz szerződését. Erre azonnal reagált a pilóta 2019-es munkaadója is, és világossá tette, hogy egy ilyen embernek nincs helye az alakulatnál. Ezek után nem meglepő, hogy az olasz lapok már arról cikkeznek, hogy Fenati végleg szögre akasztja a sisakot - helyzetén az sem segített, hogy hosszú, szívhez szóló levélben kért bocsánatot tettéért.
{{articleGallery[19457].caption}}
Ezzel szinte egy időben robbant a hír, miszerint Pedrosa - a korábbi állításokkal ellentétben - mégsem távozik a MotoGP-ből. Kár is lenne elfecsérelni a 17 évnyi (!) GP-tapasztalatot, ezért érthető, hogy a KTM-nél szinte azonnal lecsaptak rá. Úgy tűnik, az osztrákok komolyan gondolják, hogy a következő egy-két évben már a dobogóért szeretnének harcolni, Zarco és Pedrosa leigazolása pedig nagy segítség lehet ebben, igaz, a spanyol egyelőre „csak” tesztpilótaként, fejlesztőként vesz részt a munkában.
{{articleGallery[19459].caption}}
Csak szegről-végről motoros hír, mégis érdekes lehet, hogy ma eldőlt a motorrajongó Kimi Raikkonen sorsa is: a 2014 óta Ferrarival versenyző világbajnok a sereghajtó Sauberhez igazol. Döntése magyarázatra szorul, hiszen a bajnokesélyes kocsit cseréli le a mezőny második leglassabb alakulatára, de ez nem véletlen. A hírek szerint még két évet marad pilótaként a Formula-1-ben, utána pedig társtulajdonosként egyengetheti régi-új istállója útját.