A Petronas Sepang Racing Team és Ohvale frigyéből született ez a formás versenymotor, mely a Special Series MiniGP nevet kapta és stílusosan mindössze 46 darab készül belőle.

Csodaszép Ohvale a Sepang Racing Teamtől

A műszaki alap a jól ismert, 160 köbcentis Ohvale GP-0, csak éppen megspékelve egy egész sor hasznos és látványos alkatrésszel. A legfontosabb fejlesztések közé tartozik az új Öhlins központi rugóstag, a jellegzetes PSRT-fényezés, no meg a fejidomra felpattintott szárnyak, melyek még soha nem voltak annyira feleslegesek, mint az apró, tízcolos Pirelliken futó minimotoron.

petronas-srt-minimotor
Nem spórolták ki a felfüggesztést az új Petronas-Ohvale alól...

Az egyebek mellett GPS-alapú műszeregységgel is felszerelt gép új Dell'Orto karburátort és Arrow kipufogórendszert kapott, sőt gumimelegítő és egy vagány motortakaró ponyva is jár a leendő vevőnek.

petronas-srt-minimotor
Lám, 160 köbcentiből és tízcolos kerekekből is lehet látványos versenymotort építeni!

Ezek után talán nem meglepő, hogy kis híján tízezer eurót kóstál az apróság, amit természetesen még terhelnek a szállítási költségek és adók, de így sincs hiány érdeklődőkből. Az előrendelés máris megkezdődött, s a leggyorsabb 46 vevő szeptemberben veheti át új motorját.