· 2019. január 30. 8

Tárt karokkal várják Hamiltont

Újabb lépés a MotoGP felé?

A hétfőn bemutatkozott új alakulat máris felhívta magára a figyelmet, mégpedig azzal, hogy konkrét ajánlatot tett a Formula-1 világbajnokának egy GP-tesztre.
A Ducati és a Honda után a Petronas Yamaha SRT is lerántotta a leplet új gépeiről, és azt is megerősítették, hogy a köztudatba csak nemrég berobbant, hihetetlenül tehetséges Fabio Quartararo vezetheti a maláj csapat GP-motorját, csapattársa pedig Franco Morbidelli lesz. Már az óriási feltűnést keltett, hogy most először indul maláj alakulat a legfelső kategóriában, ám ha ez nem lenne elég, a csapatvezetők gondoskodtak róla, hogy az egész világ megismerje a nevüket.
{{articleGallery[20877].caption}}
Nem rejteték véka alá, hogy szívesen látnák a GP-vel kacérkodó Lewis Hamiltont a tesztjükön, ami már csak azért is sikerre ítélt ötlet, mert a Petronas Yamaha SRT és az F1-es Mercedes istálló közös szponzorral lép pályára, szóval aligha esik kútba a dolog a támogatók miatt. Mi több, mivel ez egy rendhagyó, nagy érdeklődésre számot tartó esemény lenne, valószínűleg maguk a mecénások szorgalmaznák, hogy hozzák tető alá a tesztet. - Simán! Egyáltalán nem okozna gondot, hogy Hamilton megkapja a gépemet, sőt nekem is nagy álmom, hogy kipróbáljak egy Formula-1-es kocsit. Nem véletlen, hogy otthon is van egy gokartom... - mesélte a francia Fabio Quartararo, amikor arról kérdezték, mit szólna Hamiltonhoz érkezéséhez.