- Hogyan értékeled az 2012-es versenyévadot?

Az elmúlt szezon számunkra több szempontból is mérföldkőnek bizonyult. A legfontosabb változás az előző évekhez képest, hogy három verseny erejéig úgymond "összebútoroztunk" a Minicross kategóriával, ami az 50 és 65cc gyerek motocross bajnokságot jelenti. Ezek a közös versenyek nagyon jól sikerültek, pozitív volt a fogadtatás mind a minicross indulók, mind a pitbike-osok részéről.

- Miként tervezed a 2013-as idényt, lesz-e bármilyen újdonság a következő szezonban?

Folytatódik a már említett együttműködés a minicross szakággal, 2013-ban a tervek szerint legalább négy ilyen közös versenyünk lesz. Ezek mellet lesznek még pitbike bajnoki futamok a Magyar SprintCross Kupában is, ott jelenleg két helyszín biztos: Ács és Kőszárhegy. Már most biztos, hogy 2013-ban több versenyünk lesz az ideinél, ha minden jól alakul, legalább hétfordulós lesz a nemzeti sorozat. Lesznek új helyszínek, és reményeink szerint régebbi visszatérő pályánk is ebben az évben.

pitbike

- Milyen a kapcsolat a szövetséggel, hogyan jellemeznéd a MAMS munkáját, miben segítették a Pitbike szakágat?

Idén is kaptunk segítséget a Magyar Motorsport Szövetségtől, többek között az év végi szakági díjkiosztón jelen lehettünk a többi Motocross kategória között, ez a srácoknak nagyon sokat jelent, ez úton is köszönet érte a szakág vezetésének. A 2013-as szezonban van még egy plusz tervünk, amit szintén a szövetségnek köszönhetünk, hiszen lesz egy "pitbike mx licenc" amivel a pitbike motocross sorozat versenyein lehet elindulni. Ezzel nem titkoltan az a célunk, hogy még több embernek legyen lehetősége kipróbálni a jelenleg legolcsóbb technikai sportot.

- Milyen segítséget várnál a MAMS-tól, amit eddig nem kapott meg a sportág?

Nincs igazán ilyen, általában nyitottak az új ötletekre, és támogatják azokat - persze lehetőségeikhez mérten.

pitbike

- Apró motorok, de nem kis költségek - gondolom sok-sok mecénást kellett találni, hogy tető alá hozzátok ezt a nívós bajnokságot. Milyen támogatói, szponzorai voltak a szakágnak a 2012-es idényben?

Az idei szezonban is nagy köszönettel tartozunk a már tradicionálisnak számító szponzorainknak: Monster Energy, Pitbike.hu, Bibók Optika.

- Az egyes kategóriákban kik végeztek az összesített első helyen, illetve ki lett magyar bajnok?

Komoly mezőny jött össze tavaly, összesen négy kategóriában hirdethettünk bajnokot. Midsize-ban Vidovics Ákos volt a legjobb, Sport 140-ben Kiss Dávid nem talált legyőzőre összetettben. Ezek mellett Senior és Junior csoportot is indítottunk, előbbit Kiss József, míg utóbbit Varga Levente nyerte 2012-ben.