Miguel Angel Bahri spanyol dizájner Two Wheels Project elnevezésű programjának részeként tervezte az alábbi motorkerékpárt, amelyet a Porsche 911 Turbo, 917, 918 és 919 típusai ihlettek. Művét Porsche 618 névre keresztelte, hiszen mint mondta, elképzelése szerint ez egy belépőmodell lehetne a gyártó kétkerekűinek világába. Az alkotásban a márka szellemiségét és karakterét kívánta megjeleníteni egy futurisztikus külsejű, tisztán elektromos (!) power cruiser formájában.

Ha a vállalat valaha motorkerékpár-gyártásra adná a fejét, és mondjuk a Ducati Diavellel szeretnének versenyre kelni, egy ilyen géppel valószínűleg jó eséllyel indulnának. Más kérdés, hogy a telített motorpiacon kevés esély van egy ilyen különleges kétkerekű felbukkanására...

A tervező azt mondja, az erőforrás akár 120 kW-os teljesítmény leadására képes, s olyan különleges megoldásokat alkalmazott a motoron, mint a Bimota Tesin már látott függőcsapszeges első felfüggesztés, az idomok mögé bújtatott méretes tárolórekesz, vagy a Husqvarna Vitpilenre emlékeztető első lámpatest. Bahri itt nem állt meg, máris egy S és egy RS változaton dolgozik, hátha azok felkeltik a nagynevű cég vezetőinek figyelmét. A 618 ugyanis nem egy hivatalos Porsche koncepció, mindössze egy kreatív elme álma, mely persze egy komoly támogató belépésével bármikor megvalósítható lenne.