Akár hatéves korú gyerkőcünket is elvihetjük a kezdőknek szóló, oktatással egybekötött programra, ahol képességeiknek megfelelően foglalkoznak velük a szakavatott trénerek.

Quados kikapcsolódás diákoknak

– Hosszú évek óta foglalkozunk a legkisebbekkel, s örömmel tapasztaljuk, hogy a 6-7 esztendős porontyok mellett a nagyobbakat, akár a11-12 éves kamaszokat is leköti a quadozás. Természetesen a gyakorlati tapasztalatok megszerzésén túl nagy hangsúlyt helyezünk az elméleti oktatásra is, mindemellett arra törekedünk, hogy minden gyermekkel külön-külön is foglalkozzanak kollégáink – fejti ki a Quadtours trénere, aki azt is hozzáfűzi: ha olyan srác jelentkezik hozzánk, aki kevésbé ügyes vagy nem elég bátor, akkor őt a gyakorlat elején gyalog kísérjük, hogy minél hamarabb kialakuljon benne a biztonságérzet. 

quados-programok-gyermekeknek
A gyerekeknek szánt quadokat legfeljebb 145 centire nőtt és 45 kilós csemeték használhatják, de vannak nagyobb járgányok is a park állományában, így a nagyra nőtt kamaszok is átélhetik a kalandokat. Sőt, a tapasztaltabb kölykök komolyabb terepet is kipróbálhatnak

Egy-egy nap a már említett elméleti felkészüléssel indul, majd mindenki felveszi a védőfelszereléseket, azaz a sisakot, a porszemüveget és – igény esetén – az overált, ezt követően pedig csoportosan kigurulnak a Törökbálinton található quadparkba , ahol könnyű terepen vagy épített akadályok között teszik meg az első métereket. Rengetegféle talajon kipróbálhatják magukat a gyerekek, a legegyszerűbb, kanyargós földutas részek mellett különböző szintű gyakorlópályák és terepszakaszok is a rendelkezésükre állnak. Egyszerre akár tizen, tizenöten is csatlakozhatnak a csapathoz, s mivel jókora területen folynak a tréningek, nem kell félni attól, hogy összeakadnak, összekoccannak.  Ahogy haladnak előre az „anyagban”, és egyre több tudással vértezik fel a nebulókat, úgy nyílik meg a lehetőség a kalandosabb szakaszok kipróbálására, sőt a pálya tőszomszédságában fekvő egykori téglagyár csarnokaiba is bemerészkednek a programvezetőkkel.

quados-programok-gyermekeknek
Rengetegen jönnek családostul, s anya, apa, valamint a gyerkőcök együtt élhetik át a terepmotorozás semmi mással össze nem téveszthető élményét. A résztvevők a törökbálinti mellett más terepen is kipróbálhatják a masinákat, mindemellett  arra is van mód, hogy külső rendezvényhelyszíneken apró, elektromos járgányokkal szórakoztassák a néhány éves csöppségeket 

A változó igényekre tekintettel számos csomaggal készül a Quadtours, a félórás „ismerkedés” hatezer forintba kerül, ám a kétórás elfoglaltság is mindössze 16 ezer forintot kóstál. A kisebbek úgynevezett dinokartokkal zajló flúgos futamokon is összemérhetik képességeiket, mi több arra is van mód, hogy akár szülinapi zsúr keretében csapassanak egyet a srácok, s ajándékkártyát szintén vehetnek a szülők a jeles alkalmakra.