Az utóbbi években többnyire egyirányú volt az átjárás a két kategória között, azaz a MotoGP-ben munkanélkülivé vált pilóták kerültek a WSBK-ba, és nem fordítva. Ennek dacára most lehetőséget kap a Yamahával vb-tabellát vezető Razgatlioglu, hogy próbára tegye magát egy MotoGP-motoron és kiderüljön: milyen tempóra képes a királykategóriában.

razgatlioglu-motogp-motort-tesztel
Az idei vb-t vezető Toprak Razgatlioglu 

Tudva, hogy Razgatlioglu még jó két évig a Superbike-ban húzza a gázt, és szerződés köti a Yamahához, ez inkább afféle „jutalomjáték”, mintsem valódi próba, hogy átemeljék a törököt a gyorsaságimotoros-világbajnokságba.

razgatlioglu-motogp-motort-tesztel
Érdekes részlet, hogy pont legfőbb riválisa, Rea biztatta Razgatlioglut, hogy menjen, és tegye próbára magát a GP-ben. „Hiába szerettem volna, nem mehettem a GP-be, neked pedig megvan rá az esélyed. Élj vele, mert mindjárt harmincéves leszel, és akkor már senki nem áll szóba veled...” – szögezte le Rea.

Mindenesetre nem lennénk meglepve, ha Razgatlioglu erős időt futna az M1-gyel – és olyan rövideket fékezne, hogy arra még a féktávkirály Martin is elismerően csettintene –, szóval kíváncsian várjuk a téli tesztet, ahol megmutathatja a török, hogy érdemes-e bajnokságot váltania.