· 2019. szeptember 30. 5

Ötödször is világbajnok lett Rea és a Kawasaki

Ötből öt

Az év elején még borúsnak tűnt a zöldek jövője, ám Rea ismét megrázta magát, és magabiztosan húzta be újabb vb-címét. Persze ettől még nem ő, hanem Razgatlioglu volt a hétvége sztárja, aki 16. helyről nyert Magny-Cours-ban.
Nyugodtan kijelenthető, hogy az évad versenyét láttuk a hétvégén a francia pályán. Mindenki arra összpontosított, hogy Rea vajon újra világbajnok lesz-e, ám ennél sokkal fontosabb események tették izgalmassá a futamot: Baz és Sykes tündöklése, illetve Razgatlioglu hihetetlen felzárkózása miatt még sokáig emlegetjük ezt a versenyt.
Az első futam összefoglalója
A török kawás a 15. helyről (!) küzdötte fel magát az élmezőnybe, és már éppen a vezetésért harcolt, amikor Davies kilökte, de ez sem szegte kedvét. Újra megelőzte riválisait, és úgy érkezett az utolsó körre, hogy nagyjából egy másodpercre követte az élen álló Rea-t.
{{articleGallery[23321].caption}}
Elhasznált abroncsok ide vagy oda, megelőzte márkatársát, élete - és Törökország - első győzelmét aratva a Superbike-ban. Szintén említést érdemel Sykes, aki ismét tartotta a lépést a legjobbakkal, és a BMW első WSBK-szezonjában dobogóra állt Magny Cours-ban.
Így nyerte meg Rea az újabb vb-címet
Meglepetésre másodszorra is sikerült a bravúr, így a Superpole-futam végén ismét felcsendült a török himnusz. Ráadásul ezúttal csak tíz köre volt Razgatlioglunak, hogy áthámozza magát a mezőnyön, és 15 vetélytársát megelőzve a dobogó tetejére álljon - itt Rea, illetve a harmadik helyen beért Michael van der Mark tartotta vele a lépést. Az utolsó összecsapásban aztán Bautista összeakadt a törökkel, és mindketten kiestek, így aztán senki nem veszélyeztette Rea újabb győzelmét, aki ezzel behúzta zsinórban ötödik világbajnoki győzelmét is. A Magny Cours-i hétvége részletes eredményei itt találhatóak.
{{articleGallery[23318].caption}}
A Superbike-vb következő futamát két hét múlva, Argentínában rendezik, a zárófordulóra pedig október 26-án, Katarban kerül sor.