· 2019. június 7.

Remekeltek a Chrobák-tanítványok

Sikerkovácsok

Évek óta követjük Chrobák Jani egyesületét és azt a nagyszerű munkát, amit a fiatal tehetségekkel végeznek. A srácok az idénynyitó németországi Mini Bike Cup versenyen, valamint a MAMI kupa második fordulóján is ügyesen terelgették a vasakat és nem kevés érmet gyűjtöttek.
A csapat szempontjából nagyon fontos volt a hazai és a németországi viadal is, hiszen az ADAC kupában idén először mutatták meg oroszlánkörmeiket a versenyzők, a MAMI-kupa pedig mindig nagyon kiélezett csatákat hoz, emiatt már a bajnokság elején fontos a hibátlan szereplés.

Remekeltek a Chrobák-tanítványok

Fasbergben két magyar fiatal képviselte hazánkat és a csapatot. Kolarovszki Mór és Vincze Martin egyaránt az NSF100-as kategóriában versenyeztek, mindkettőjüknek meg kellett birkózni az új pálya kihívásaival.
A német ADAC kupában két csoportra osztják a gyerekeket, egy úgynevezett belépőkategóriára és egy haladóra. Általában mindenki lehúz 1-2 évet a belépőcsoportban, hogy megtanulja a pályákat és kiismerje a motorját, majd ezután igazolhat a „nagyokhoz”, ahol már inkább 11-13 éves gyerekek versenyeznek. Mindkét csoportnál szintidőt kell teljesíteni az edzésen, és aki nem éri el, az nem indulhat a futamon.
Mór elsősorban a limitidőre koncentrált, a mércét pedig csapattársa, Martin szabta meg, hiszen ő volt a leggyorsabb a belépőkategóriában. A tavalyi PW50-es osztály bajnoka nagyszerűen ment, teljesítette a szintidőt élete első NSF-es versenyén az ADAC bajnokságban.
{{articleGallery[22203].caption}}
A délutáni két futamon Mór a tizenkettedik és a tizenhatodik helyen végzett, nagyon ügyesen motorozott és rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjtött, ráadásul a hétvége folyamán folyamatosan gyorsult, fejlődött.
Martin a pole pozícióból vágott neki a futamoknak és - új pálya ide vagy oda - toronymagasan nyerte meg mindkettőt.
{{articleGallery[22206].caption}}
A MAMI Kupa második fordulójának reggelén még úgy tűnt, esőre számíthatnak a versenyzők, de végül napsütéses, igazi motoros időben mérhették össze tudásukat. A Chrobák Motorsport Egyesületet négy versenyző képviselte ezen a helyszínen. Az YT125 4T kategóriában Kolarovszki Adél és Hernádi Barnabás versenyezik 2019-ben, Czepó Donát pedig szintén 125-ös, de más kategóriájú motorjával értékelésen kívül áll rajthoz a mezőnyben, mellettük a robogó kategóriában Aszalós Zoltán indul.
{{articleGallery[22204].caption}}
Adél folyamatosan gyorsult edzésről edzésre, végül szombaton ötödik, majd a vasárnapi két futamon nyolcadik és kilencedik helyen zárt. Hernádi Barnabás az első futamon egy csillogó ezüstéremmel gazdagította éremgyűjteményét, míg vasárnap sajnos elesett az időmérőn. Szerencsére megúszta könnyebb sérülésekkel, és a hetedik helyről indulva az első versenyt a hatodik, míg a másodikat az ötödik helyen fejezte be.
Czepó Donát parádésan ment, szombaton első helyre kvalifikálta magát, majd az első pozíciót a versenyen is sikerült megtartania. Vasárnap a harmadik helyről startolt, de összekapta magát és mindkét viadalt az élen fejezte be. Aszalós Zoltán verhetetlen volt a hétvégén, minekután az összes futamon rajt–cél győzelmet aratott, ráadásul a nála erősebb Open kategóriájú robogókat is lenyomta.
{{articleGallery[22205].caption}}
Legközelebb most hétvégén, június 9. és 10. között versenyeznek a Chrobák-tanítványok a Kakucs Ringen, ahol a Nemzetközi Utánpótlás Bajnokság második fordulója zajlik majd.