· 2017. június 15. 32

Ride to work - 2017

Motorozz minden nap!

A hagyományoknak megfelelően idén is meghirdetik a Ride to work napot, amikor a világ összes motorosát arra buzdítják, hogy kétkeréken menjen dolgozni.
Lassan három évtizede hívták életre a motoros ingázást népszerűsítő eseményt, majd a sikert látva a kétezres évek elejétől már profi csapat szervezi a lassan világméretűvé duzzadó megmozdulást. Az első ilyen napot július közepén tartották, de később - igazodva a szabadságolások jellemző időpontjaihoz, no meg az időjáráshoz - végül június harmadik hétfőjét „nevezték ki” mint Ride to work napot.
{{articleGallery[14114].caption}}
Idén ez június 19-ére, azaz jövő hétfőre esik, így most újra munkába lendültek az ötletgazdák, és arra buzdítanak mindenkit, hogy a vasárnapi túra után ne csomagolják el a gépet, hanem hétfő reggel is azzal induljon dolgozni. Céljuk, hogy felhívják a „civilek” figyelmét a motoros közlekedés hatékonyságára, ezzel is népszerűsítve a kétkerekűeket. Hétfőn szó szerint tökéletes idő lesz a motorozásra, reggel 15-16, míg délután 26-27 fokkal, s zavartalan napsütéssel, szóval minden adott ahhoz, hogy itthon is minél többen csatlakozzanak Ride to work kampányhoz.