Eleddig a nyitóképünkön szereplő TFC változat volt a non plus ultra a Thruxton vevőkörének, ugyanakkor a 750 darabos limitált széria árát aligha fizethette meg minden Triumph-rajongó. Így az RS-re vártak azok, aki nem elégedtek meg az alapmodellel, de nem is akarták egy vidéki ház árát költeni a csinos retrógépre.

Rövid videót adott ki a Triumph a Thruxton RS-ről

Az R sem piskóta persze, elvégre KYB rugóstaggal, radiális főfékhengerrel, monoblok Brembo nyereggel és állítható Showa villával kényezteti a pilótát, nem beszélve a Pirelli Diablo Rosso Corsa gumikról.

Az RS-ről egyelőre csupán ezt a videót közölte a Triumph:

A semminél több, de egyelőre csak nyálcsorgatásra elég...

Bár a technikai részletek homályban maradtak, arra számítunk, hogy elsősorban szebb külsővel teszik érdekessé az RS-t, és nem vátlozik a lényeg, az 1,2 literes, 97 lovas kéthengeres. Arra viszont annál nagyobb az esély, hogy - a Street Triple sorozathoz hasonlóan - módosított futóművet és a féket kap a csúcsváltozat. Mindenesetre nincs kétségünk afelől, hogy az RS méltó a Triumph múltjához és érdekességekben bővelkedő jelenéhez, és üde színfolt lesz a klasszikus gépek egyre népesebb mezőnyében.