· 2017. augusztus 8. 12

Indiában kapták lencsevégre a 750-est

Ez lenne az új Royal Enfield?

Márkajelzés nélkül elég nehéz megtippelni, pontosan milyen motor is áll előttünk, de a szemfüles indiai fotós ügyesen kiszúrta - ez bizony az új Royal Enfield.
Évek óta rebesgetik, sőt a gyár vezetői is megerősítették, hogy lesz egy modern, EURO4-es, ABS-szel felszerelt 750-esük, de az angliai K+F központ körüli felhajtás, no meg a Brexit miatt az utóbbi időben valahogy feledésbe merült a modell. Ezért is volt meglepetés a minap felröppent kép, melyen egy láthatóan szériaérett, éppen országúti tesztköreit futó duó látható, ráadásul rögtön két különböző kivitelben.
{{articleGallery[14849].caption}}
Ez alapján biztosra vehetjük, hogy érkezik egy visszafogottabb, klasszikus csupaszmotor és egy café racer is, mindkettő ugyanazzal az ötvenlovas - Európában várhatóan 48 lóerős -, soros, kéthengeres, 750-es erőforrással. Már csak az a kérdés, miként lesz versenyképes a RE a brit vetélytárs mellett, hiszen a Triumph is kínál hasonló modellt, a 80 Nm-es csúcsnyomatékú, alig 3,3 millió forintba kerülő Street Twint, szóval elképesztően ütős árat kell kitalálni az indiai gyártónak, hogy a 750-essel érvényesülni tudjon az öreg kontinensen.