· Képek: GRID7 · 2017. május 18. 10

Royal Enfield Himalayan újragondolva

A kevesebb néha több

A délnyugat-indiai GRID7 customműhely bemutatta legújabb alkotását, melyet a helyi gyártó legfrissebb modelljéből készítettek. Az eredeti is igencsak különleges gép, de így aztán rá sem ismernénk...
A Royal Enfield 2017 elején dobta piacra Indiában a 411 köbcentis dual-sport, azaz utcai és terephasználatra szánt új kalandmotorját, a Himalayant. A keralai székhelyű GRID7 custom-műhely zsenijei azon nyomban kezelésbe vették a masinát, és azt „levetkőztetve” egy fantasztikus scramblert varázsoltak belőle. Az eredeti első lámpatestet egy retró stílusú dupla fényszóróra cserélték és a hátsó traktust is alaposan átalakították - a végeredmény önmagáért beszél:
Szinte minden részletét átszabták, mégis egységes, letisztult benyomást kelt az újragondolt Himalayan
Az első sárvédő, az irányjelzők, a műszerek, a rendszámtábla-tartó és a nyereg ugyancsak egyedi darabok, ahogy az üzemanyagtartályt is kisebb, stílusosabb alkatrésszel váltották ki. A felnik és az abroncsok is újak a gépen, továbbá a teljes kipufogórendszert kicserélték, melynek következtében több erőt és nyomatékot hoztak ki az erőforrásból. A végeredmény, bátran mondhatjuk, egyszerű, mégis szemet gyönyörködtető lett - ilyen egy igazi klasszikus.