A 2021-es csonka év után Sebestyén Peti 2022-ben komplett szezont teljesíthet a Supersport-világbajnokságon. A VB egyetlen magyar résztvevője idén 17 futamon indult el, szinte az összes versenyen pontszerző helyen zárt, emellett eddigi pályafutása legjobb, 5. helyezését szerezte meg a Supersport kategóriában.

sebestyen-peti-supersport-vb-2022
Sebestyén Peti és a Yamaha

Nagyon nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a professzionális csapattal folytathatom jövőre. Köszönöm szépen a HUMDA-nak, hogy lehetővé tették ezt! Nem volt könnyű szezon közben, tesztek nélkül csatlakozni a mezőnyhöz, de úgy gondolom az idei tapasztalatokkal, a téli felkészüléssel és a teljes tesztprogrammal bizakodva állhatunk a jövő évi szezon elé. Az új szabályok természetesen megkeverik majd a kártyákat és még izgalmasabbá tehetik a kategóriát, de én tudom, hogy a csapat egy 100%-os technikát biztosít majd számomra, amivel képesek leszünk az élmezőnyben harcolni

– mondta el Sebestyén Peti.

sebestyen-peti-supersport-vb-2022
Az egyik új korlát a Bajna-Héreg szakaszon

Az is kiderült a sajtótájékoztatón, hogy a HUMDA, valamint Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésének gyümölcseként motorosbarát korlátokat szereltek fel az egyik legnépszerűbb Budapest környéki szerpentinre, a híres-hírhedt 1119-es útra, amit csak Bajna-ringként emlegetnek a motorosok. A balesetveszélyes kanyarokban ezentúl egészen az aszfaltig érnek majd a korlátok borítóelemei, melyek így meggátolják, hogy a balesetet szenvedett motoros a korlátok tartóoszlopainak csapódjon és ezért megsérüljön.