· 2017. június 9. 37

Silent Hawk katonai motorkerékpár

Villámgyors lopakodó

Mintha csak halkan beszélgetnének, úgy suhan a - találóan - Silent Hawk névre keresztelt motor, mely egyáltalán nem válogatós - benzinnel, gázolajjal ás árammal is vígan elpöfög.
Katonai célokra készítettük ezt az egy- és kétkerékhajtású változatban is használható gépet, melynek elsődleges feladata a gyors és észrevétlen helyváltoztatás - áll a fejlesztő, Logos Technologie bemutatójában. Mint elmondták, a szokványos terepmotorok 90-110 dB-es értékével szemben a Sólyom akár 55 decibellel is suhanhat, ami gyakorlatilag megfelel a közepesen halk emberi beszélgetés zajszintjének.
{{articleGallery[14012].caption}}
A negyvenlovas belsőégésű erőforrással és 30 kW-os elektromotorral felszerelt Hawk sokoldalúságát növeli, hogy beépített akkumulátoráról bármilyen, legfeljebb 0,5 kW teljesítményű elektromos készülék tölthető, legyen szó számítógépről vagy katonai navigációs eszközről. A motor alapkivitele alig 120 kilót nyom, de teljes felszereléssel és kétkerékhajtással együtt sem éri el a 160 kilogrammot, végsebessége meghaladja a 120 km/órát, míg hatótávja közel háromszáz kilométer.