Komoly munkában van az örökifjú kalandor, ugyanis a korábbi túrák tapasztalatából kiindulva egy szokatlan megjelenésű, ám annál hatékonyabb géppel vág neki az útnak. Jóllehet, járt már télen a sarkkör környékén, de folyton akadályokba ütközött, élen a jeges, fagyos utakkal. Miután sorra csődöt mondtak a motorra fejlesztett hóláncok és hóláncspray-k, most úgy döntött, hogy maga készíti el abroncsait. Ehhez már talált is egy céget, ahol vállalták a sajátos igények alapján tervezett köpeny legyártását:

Az első 300-as, a hátsó pedig pont a duplája - még a sportautók között is rekorder lenne a 60 centi széles papuccsal. Ráadásul a videót látva ez csak a második legfurább részlet a motoron...

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2021 januárjában indul a következő, minden eddiginél durvább túrája. Ehhez - a motor mellett - egy spéci fém „lakókocsit” is magával visz, amelyet húzott már néhány alkalommal a motorral.
sjaak-lucassen-2021-es-turaja-25188
Üdvözlünk nálunk! Kedves hely Magyarország a holland kalandornak, mert éppen nálunk érte el Yamahája a 200 ezer mérföldes futásteljesítményt
Azért van szüksége saját szállásra, mert vakmerőség ide vagy oda, egy szál magában vág neki a messzi északnak, így a motor mögé akasztott szerelvény egyszerre szolgál lakhelyként, melegedőként, illetve abban cipel az üzemanyagtól, a gyógyszereken át, egészen az ételig mindent. Sok sikert kívánunk a lelkes kalandornak, s aki követné túráit vagy mindennapjait, az Lucassen Youtube-csatornáján pillanthat bele a felkészülés, valamint az utazás részleteibe.