· 2020. február 5. 1

Spanyolországban készül a vb-re Kovács Bálint

Új motorok, új pályák

Terepezés és egy hosszabb edzőtábor segíti Kovács Bálintot, a H-Moto versenyzőjét, hogy minél jobb formában lépjen pályára a legendás Le Mans-i világbajnoki futamon. Új motorokat is kipróbál a felkészülés alatt.
Nem akármilyen esztendőt hagyott maga mögött a H-Moto Team, hiszen a csapat élversenyzője, Kovács Bálint megnyerte az IDM Suzuki Cup sorozatát, másrészt a cseh Exteria KSPCS Racing Team by Empora tagjaként bemutatkozhatott az Endurance-világbajnokság sepangi futamán. A 18 éves magyar versenyző a cseh Dominik Judával párban száguldott a szakadó esővel tarkított viadalon, ahol végül egy technikai hiba estek ki pár körrel a vége előtt, pedig akkor már kategóriájuk nyolcadik helyén haladtak. Így aztán nem meglepő, hogy a cseh csapat vezetője már akkor bejelentette, hogy a sepangi teljesítménye alapján további lehetőséget ad Bálintnak, aki áprilisban Le Mans-ban bizonyíthat újra, s a megállapodás értelmében teljes vb-szezont fut a cseh csapattal.

Új motorok, új edzéstervek

Ennek megfelelően Bálint egy komoly felkészülésen vesz részt, hogy tökéletes szellemi és fizikai állapotban érkezzen a 24 órás viadalra. Egyrészt a csapat vásárolt neki egy terepmotort, hogy minél változatosabb körülmények között készülhessen, illetve február végén Spanyolországban edzőtáborozik majd, ahol egy Yamaha R1 nyergében készülhet a vb-re.
{{articleGallery[24519].caption}}
„Rövidesen megkapom az új, 2019-es Yamaha YZ450F-et, ami nagyon fontos pillére lesz a felkészülésemnek. A terepmotorozás rengeteget segít a kondícióm fejlesztésében, valamint a csúszások korrigálásának megtanulásában. A terepezés mellett természetesen már alapozok, teremben edzem, hogy amikor február végén Spanyolországba utazom a cseh csapat meghívására egy ötnapos edzőtáborba, már tökéletes állapotba kerüljek. A kinti napokon kipróbálhatok egy Yamaha R1-et, amit nagyon várok már. Fontos megismerkedni a különféle márkákkal, hiszen így sokat tanulhatok majd, ugyanis eddig kizárólag Suzukival mentem az ezresek között – mesélte Kovács Bálint.
{{articleGallery[24518].caption}}
Csapattársa, a tavaly a Magyar Bajnokság Supersport 300-as kategóriájában összetett negyedikként záró Kakuszi Ádám már túl van az idei első edzőtáborozáson. Január 23. és 26. között Tiszakécskén alapozott, ahol naponta futottak, úsztak és edzőtermi erősítést végeztek. Jelenleg kerékpározik és fut, illetve pitbike motoron készül a szezonra. Szükség is lesz arra, hogy maximálisan felkészüljön, ugyanis a tervek szerint az idén már a Supersport 300 mellett a hatszázasok között is kipróbálja magát a Magyar Bajnokságban.
„Nagyon fontos volt a tiszakécskei edzőtábor, hiszen pontos képet kaptam arról, hol is tart a fizikai felkészülésem. Ugyan még tart az alapozás, de az idei pályákat is próbálom tökéletesen rögzíteni magamban, így folyamatosan gyakorlok X-Boxon is. 2020-ban már a hatszázasok között is szeretnék elindulni, ami komoly változás lesz az eddigi motorjaimmal szemben. További jó hír, hogy a magyar bajnoki futamok mellett nincs kizárva, hogy a Supersport 300-ban rajthoz állhatok nemzetközi sorozatokban. de erről még nincs végleges döntés – számolt be az elmúlt időszakban történtekről Kakuszi Ádám.
{{articleGallery[24517].caption}}
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team honlapját és Facebook-oldalát is.