2003. június 28., Bechyne

A célállomás egy Prágától 50 km-re fekvő reptér, közvetlenül Bechyne mellett... mondanom sem kell, hogy az Európa térkép ilyen helyet nem ismer. Azért megtaláltuk.

Péntek reggel 9 óra: Havas Petya már útban a helyi kórház felé. Négy öltéssel megúszta. Hogy mi történt? (Megöl, ha elmesélem, de mindegy.) A lábába állt egy porcelán szappantartó zuhanyzás közben. No comment.

Kiértünk a reptérre, a fiúk egész napos vad gyakorlásba kezdtek. Este egy laza vacsora meg egy-két korsó cseh sör, de csak finoman, másnap verseny.

Szombat hajnalban kelés, rohanás a helyszínre, érezhető feszültség a levegőben. A 40 indulóból 10 magyar, úgyhogy volt kiért izgulni.

Az első körben mindenkinek három perc jutott, hogy bemutassa tudását: 2 perc a három kötelező gyakorlatra + 1 perc szabadon választott. A pontos szabályokat persze senki sem tudta, minden információ szájhagyomány útján terjedt, úgyhogy szidták is a pontozóbírókat! Mindenesetre a legjobb 24-be hat magyar is bejutott a nagy sztárok mellett.

A második fordulóban mindenkinek 3 perc állt rendelkezésére, hogy bemutassa mit tud. A tavalyi Európabajnok mutatott is egy látványos fejreesést, de nem lett komoly baja. Persze Kevin Carmichaelt ennek ellenére is betolták a 12-es döntőbe.

A végén 8 perc freestyle. A magyarok közül Babunak és Potzner Ferinek volt erre lehetősége. A színfalak mögül nézve az eseményeket meglepő, hogy mik zajlanak két perccel a rajtjel előtt: például az, hogy Babu és Kovci (az univerzális segítő) épp betanulják a két személyes figurákat. Mindez annyira jól sikerült, hogy Babu a hetedik lett. Feri nyolcadik (ki nem találná senki, hogy az ő segítője ki volt: Kovci).

Az összesített győztes a Trial világából jól ismert Christian Pfeiffer.

Little Laugh nevéhez hűen hozta a formáját, a motorjára szerelt dudával (Tarzan hang, lónyerítés, stb.) aratott osztatlan sikert.

Este meg indulhatott a lazulás. Az össznépi vacsora és iszogatás okozott másnap némi fejfájást, de belefért.

Eredmények