· 2019. február 6.

Folytatódik az ingyenes jogsiprogram

Fiatalok, nyeregbe!

Hamarosan újabb negyven fővel gyarapodik a hazai motorosok száma, ami nem nagy újság, ám az már igen, hogy ők is teljesen ingyen szerezhetik meg első jogosítványukat.
Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a 2012/2013-as tanévben öt megyében (Békés, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest) kísérleti jelleggel indította el a „SuliMoped” elnevezésű programot. Azóta országszerte több ezer kisdiák vizsgázhatott le ingyenesen, és vezethet azóta robogót, segédmotoros-kerékpárt - legutóbb éppen a győri, abdai és ménfőcsanaki ifjak tettek sikeres KRESZ-vizsgát.
A csongrád megyei sulimopedes fiatalok gyakorlati vizsgája
Érdekesség, hogy a lurkók egytől-egyik maguk készültek fel a vizsgára, igaz, egy kis segítséget kaptak az egyenruhásoktól, ugyanis fejenként két-két órát tanulhattak a felkészítésüket segítő rendőrökkel. Ezúttal negyvenen „mentek át a rostán”, ők hamarosan újabb elméleti, majd gyakorlati vizsgát tehetnek, tavasszal pedig megkaphatják vezetői engedélyüket. Ha Te is csatlakoznál a Sulimoped programhoz, vagy ismersz olyat, akinek a gyermeke kismotorra, robogóra vágyik, csak keresd fel a megyei Balesetmegelőzési Bizottságok egyikét, ahol részletes tájékoztatást nyújtanak arról, hogy mely iskolákban és hány fő vehet részt a programban.