· 2018. április 15. 2

Rea nyerte a kaotikus futamot

Talján díszkíséret

A piros zászlóval megszakított versenyen ismét Rea diadalmaskodott, de Fores is megmutatta, hogy számolni kell vele a 2018-as szezonban.
Hiába indult Melandri a pole-ból, nem tudott élni az első rajthely előnyeivel, mi több, már az első körben többen megelőzték - Rea vette át a spiccet nyomában csapattársával és Lowes-zal. Pár perccel később bukások egész sora miatt kellett megszakítani a versenyt: sajnos a résztvevők (Camier, Savadori és Torres) közül a hondás nem is tudta saját lábán elhagyni a pályát - mint később kiderült, bordatörést szenvedett.
{{articleGallery[17824].caption}}
Az újraindított versenyt egyértelműen a Rea-Melandri-Fores-Davies kvartett uralta, de a sok-sok hibázás miatt az utolsó pillanatig kérdéses volt, melyikük lesz a győztes. Látva, hogy Fores messze a leggyorsabb volt a négy pilóta közül, érett a meglepetés, hogy privát csapat ünnepelhet Spanyolországban. Végül azonban Rea - majd pár kanyarral a leintés előtt - Davies is elment mellette, míg Melandri nagyot hibázott, így a pole-ból indult olasz dobogós esélyei is elszálltak.
Ezzel Rea megnyerte a szombati összecsapást, nyomában a három Ducatival, az olasz pilóták pedig ma délután javíthatnak - egy óra kor rajtol a Superbike-vb második futama.

Végeredmény - Superbike-vb, Aragon - Első futam:

1. Jonathan Rea - GBR - Kawasaki Racing ZX-10RR
2. Chaz Davies - GBR - Aruba.it Racing Ducati Panigale R +1.450
3. Xavi Fores - ESP - Barni Ducati Panigale R +1.473
4. Marco Melandri - ITA - Aruba.it Racing Ducati Panigale R +6.108
5. Michael van der Mark - NED - PATA Yamaha YZF-R1 +8.932
6. Tom Sykes - GBR - Kawasaki Racing ZX-10RR +9.450
7. Alex Lowes - GBR - PATA Crescent Yamaha R1 +9.985
8. Michael Ruben Rinaldi - ITA - Aruba.it Racing Ducati Panigale R +19.303
9. Toprak Razgatlioglu - TUR - Puccetti Kawasaki ZX-10RR +26.081
10. Roman Ramos - ESP - Team GoEleven Kawasaki ZX-10RR +26.325