· Képek: worldsbk.com · 2019. július 5. 1

Megkezdődött a Superbike-vb brit hétvégéje

Csillaghullás Doningtonban

Sykes már kilenc alkalommal nyert itt, szóval nem meglepő a fölénye, az viszont annál inkább, hogy a két favorit, Bautista és Rea egyelőre nem találja a tempót.
Hatalmas esés borzolta a kedélyeket ma délelőtt, a Superbike-vb doningtoni hétvégéjének első edzésén. Alex Lowes volt az áldozat, aki másodpercekkel a leintés előtt dobta el a Yamahát a négyes kanyarban, és egyelőre nincs róla hír, hogy ezután rajthoz állhat-e a futamon. Nem úgy Tom Sykes, hiszen ő úgy ismeri a pályát, mint a tenyerét, és majdnem négy tizedmásodpercet vert a második Razgatlioglura, illetve Lowes-re, aki az esés dacára is harmadikként zárt.
{{articleGallery[22479].caption}}
Ezzel szemben a vb-címért harcoló pilóták nem találták a helyüket a trükkös doningtoni aszfaltcsíkon, így Rea egyelőre a nyolcadik helyen szerénykedik, Bautista pedig a legjobb tízbe sem fért be, és lemaradásuk is igencsak tetemes - egy másodperc körül kaptak Sykes-tól. Akad persze kellemes meglepetés is, például Peter Hickman, aki Man TT-győzelme után beugrott helyettesíteni a betegséggel küzdő Reiterbergert, s máris a kilencedik helyen zárt, megelőzve Melandrit, Davies-t és persze Bautistát.