· Képek: worldsbk.com · 2016. december 6. 5

Fordított rajtrács a Superbike-ban

Tuti, hogy belezavarodsz!

A győztest visszaküldik a harmadik sor végére, mögüle a tizedik indulhat, míg a negyedikből lesz az első. Kicsit túlbonyolították a WSBK új szabályrendszerét...
A lebonyolítás rendszere annyiban hasonlít a korábbira, hogy a szombati első futam rajtsorrendjét a Superpole eredményei alapján állapítják meg, azonban a vasárnapi összecsapás már egészen más tészta - ott alaposan megkavarják a legjobb pilótákat.
{{articleGallery[11106].caption}}
A módosítások lényege tömören összefoglalva - már ha ez lehetséges, - hogy a szombati befutó első három helyezettje a harmadik sorból indulhat, mégpedig fordított sorrendben, vagyis a tizedik helyezett előtt lesz a futamgyőztes, nyolcadik pozícióba állhat a második és így tovább.

Még jobban megkeverték

Ha ez nem lenne elég bonyolult, jön a második csavar a történetben, hogy előttük nem a negyedik helyezett áll, ugyanis a szombaton negyedikként leintett versenyző indulhat a pole-ból, mögötte az ötödik, illetve hatodik sorakozik majd. Kizárásos alapon marad a második sorra az a trió, akik a 7-8-9. helyet szerezték meg előző nap.
Az intézkedés célja, hogy a vasárnapi versenyek még izgalmasabbak legyenek, egyben lehetőséget nyújtsanak a dobogóról éppen csak lemaradt pilótáknak a jobb eredmény elérésére.