· Képek: Vadas Mária · 2018. április 4.

FIM SuperEnduro-vb - Svédország

Skandináv kalandok

Kiváló endurósunk, Zsigovits Norbert ezúttal egészen Lidköpingig utazott, hogy a világbajnokságon megmérkőzzön a szakág legjobbjaival.
Március utolsó hétvégén rendezték a FIM SuperEnduro-vb zárófutamát, melynek ezúttal Svédország adott otthont. A megmérettetésen hazai versenyzőnknek, Zsigovits Norbertnek is szurkolhattunk, aki a Junior kategóriában állt rajtrácsra.
{{articleGallery[17712].caption}}
Sajnos Norbit igencsak üldözte a technika ördöge a 2017-2018-as évadban, és most sem volt zavartalan a felkészülése, tekintve, hogy az első szabadedzésen egy jókora darab kitört a blokkból (!), ezért rohamtempóban javították a gépet, hogy ismét működőképes legyen az időmérőre.
{{articleGallery[17695].caption}}
- Igencsak nehezen ment a kvalifikáció, ugyanis a korábbi sérülés miatt éppen hogy kész lett a gépem, s már rohantam is a pályára. Szerencsére az esti futamokra már nyugodtabban készülhettem, de az eredményre rányomta a bélyegét a korábbi malőr - az első futamban tizediként zártam, míg a második és harmadik fordulóban egyaránt kilencedikként intetek le - mesélte Norbi a versenyek után.
{{articleGallery[17697].caption}}
- Nagyon örülök, hogy itt lehettem, bár a teljesítményem nem volt 100%-os, azonban sokat tanultam a versenyből, hogy jövőre újult erővel, jó eredményt tudjak elérni. Nagyon hálás vagyok mindazoknak, akik segítettek céljaim elérésében. Köszönettel tartozom a csapatomnak, a Baur Gruppe-nak, edzőmnek, id. Németh Kornélnak, ezen felül pedig a KTM Hannover, az X-Grip, a Havasi Suspension, a Gotthárd Racing SE és az Alterába Fesztivál segítette idei versenyzésemet – tette hozzá Norbi.
{{articleGallery[17710].caption}}

Végeredmény - FIM SuperEnduro Juinor - Lidköping:

1. Kevin Gallas - DEU
2. Leon Hentschel - DEU
3. Józsa Norbert Levente - ROU
4. Paul Bury - FRA
5. Emil Juszczak - POL
6. Diego Herrera - CHL
7. Ignacio Fernandez - ESP
8. Mathias Martinsen - NOR
9. Zsigovits Norbert - HUN
10. Grzegorz Kargul - POL
11. Per Kristian - NOR
12. Anton Rosendal - SWE