Korábban többször írtunk már Számadó Mátéról, a Hungarian Racing Engineering csapat pilótájáról, és nem véletlenül került címlapra, hiszen folyamatos fejlődésével és számos bajnoki címével igencsak felhívta magára a figyelmet.

szamado-mate-mami-hre-motorversenyzo
Máté jelenleg hatodik helyen áll a Német Bajnokság SSP300 kategóriájában, egyszersmind ő a második legjobb Kawasaki-pilóta

Három évvel ezelőtt második helyen zárt az Alpok Adria háromszázas géposztályában, majd ugyanebben az szezonban Európa Kupát nyert és magyar bajnok lett, így jöhetett a következő lépcsőfok, az IDM. Idén is itt, a Német Bajnokságban indult, és a 2022-es sorozat első, lausitzringi futamán rögtön pontszerző helyen futott be. Az idény további összecsapásain egyre gyorsult, így például Mostban és Schleizben is dobogóra állhatott, sőt a cseh futamon mindössze 17 ezredmásodperc választotta el a győzelemtől.

szamado-mate-mami-hre-motorversenyzo
Máté (#65) és a Kawasaki Ninja 400

Kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően jelenleg is hatodik az IDM SSP300-tabelláján, egyben ő a mezőny második legeredményesebb Kawasaki-versenyzője.

Számadó Máté pontot szerzett a világbajnokságon

Miként nemrég beszámoltunk róla, a MAMI-ban tanuló Máté két hete lehetőséget kapott, hogy kipróbálja magát az SSP300-világbajnokságon. A Superpole edzésen a 23. helyen végzett, ám büntetéseknek köszönhetően végül a huszadik rajtkockából várhatta a zöld jelzést. Az erős és népes mezőny dacára elképesztően jól rajtolt és nyomban hat-hét riválisát megelőzte Kawasakijával, majd a rendkívül eseménydús, sok-sok előzéssel tarkított futamon 14. helyen ért célba – számolt be a versenyről a Hungarian Racing Engineering Team.

szamado-mate-mami-hre-motorversenyzo
Nem véletlen a magabiztos tekintet: Máté Schleizben is dobogóra állhatott

Ma az álmaimat éltem! A pálya nagyszerű, az egész hétvége és a motor is fantasztikus! Az FP1-en 26., a Superpole-on 23. lettem, alig egy másodpercre a nyolcadiktól. A bemelegítésen már nyolc tizedre megközelítettem az elsőt és 15. lettem, míg a futamon – két világbajnoki pontot szerezve – 14. helyen intettek le. Köszönöm MTM Kawasakinak ezt a lehetőséget és azt, hogy bíztatok bennem! Továbbá köszönöm a csapatomnak (Hungarian Racing Engineering Team) és a szponzoraimnak, mert az ő munkájuk nélkül ez nem jött volna össze!

– írta Számadó Máté a sikeres vb-hétvége után.

Máté és az SSP300 kategória futama 4:01:59-től látható

Máté ismét bizonyíthat a világbajnokságon!

Az ifjú pilóta eredetileg Hockenheimben versenyzett volna ezen a hétvégén, hogy bebiztosítsa remek helyét az IDM zárófordulóján, ám az élet – szerencsére – ismét felülírta a terveket.

szamado-mate-mami-hre-motorversenyzo

Igazoltan hiányzik majd Hockenheimből, hiszen újra az SSP300-világbajnokság mezőnyében állhat rajthoz, mégpedig ezúttal a Superbike-vb spanyol hétvégéjén. Szurkoljatok neki, hogy ezúttal is előkelő helyen végezzen! Máté futamait a Eurosport közvetíti: szombaton fél tíztől láthatjátok élőben a Superpole-t, fél egykor kezdődik a hétvége első futama, majd másnap délután háromtól közvetítik a második összecsapást.