Történetünk főhőse, Deepak Kamath szeret nagyot álmodni, és mint tapasztalt túrázó, régóta foglalkoztatja, hogy mennyi ide alatt lehet eljutni egyik sarkkörtől a másikig, ha ehhez csak motort használhat. Két bátor cimboráját is beavatta tervébe, no meg a Bajaj céget, hogy támogassa őket a túrára használt 400-as Dominarokkal. Így vágtak bele a száznapos kalandba, mely Alaszkától egészen az Antarktiszig tartott, és eközben hiába jött özönvízszerű eső, sőt havazás, csak egyszer használtak szállítóeszközt - persze ez megbocsátható kivétel, hiszen így jutottak át Argentínából az Antarktiszra.

Ötvenezer kilométer száz nap alatt

- Mi Indiából származunk, és ez nagyban megszabja, hogy miként tervezhetünk ilyen nagy túrákat. Sokkal szerényebb költségvetésből kell gazdálkodnunk, mint például a tengerentúli utazóknak, és tulajdonképpen ezért is kellett 99 napba belezsúfolnunk a több tízezer kilométert, hiszen csak ennyit tudtunk finanszírozni. Szóval csak az volt a kérdés: megcsináljuk bő három hónap alatt vagy elfelejtjük a dolgot, és szerencsére mindenki rábólintott, s boldogan élt a lehetőséggel, még ha tudta is, hogy ez nagyon fárasztó túra lesz - mesélte Kamath az út végén.
Szinte hihetetlen, hogy 99 nap alatt megtették a srácok az 51 ezer kilométert (!), holott sokszor sóderes, homokos terepen kellett haladniuk, ami nagyban megnehezítette a napi ötszáz kilométer feletti átlag tartását. Mi több, egy figyelmetlen sofőr Vancouverben elütötte egyiküket, így a motor javítása, az alkatrészek leszállítása stb. újabb értékes napokat rabolt az idejükből. Persze a bajban tudja csak meg az ember, hogy mennyi segítőkész motoros veszi körül: a sérült gépet gyorsan kezelésbe vette egy helyi szerviz, az alkatrészek pedig expressz szállítással érkeztek Indiából, így minden flottul ment a javítás során, és az ütközést szerencsésen megúszó motoros újra visszaülhetett a Bajajra.