· 2019. április 5. 240

204-gyel mérték be

Újabb rekorder

A rendőrök a 4-es számú főúton Székelynél dokumentálták a kirívó jogsértést.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai végeztek sebességmérést a 4-es számú főúton Székelynél 2019. április 4-én. Az ellenőrzés alatt egy motorkerékpáros az adott útszakaszra vonatkozó 90 km/h megengedett legnagyobb sebesség helyett 204 km/h-val közlekedett. A járművezető 200.000 forint közigazgatási hatósági bírság kiszabására számíthat.
{{articleGallery[21558].caption}}
A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút és a vezető nem ura többé a járművének! A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti! Különösen igaz ez a motorkerékpárosokra, akiket nem védi karosszéria és biztonsági öv. Előfordulhat olyan közlekedési szituáció, amikor egy előzési, kanyarodási manőverbe kezdett járművezető látóterében a baleset, a tragédia elkerüléséhez már későn jelenik meg az eltúlzott, akár a megengedettnél kétszer vagy háromszor nagyobb sebességgel közlekedő motorkerékpár!

A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!