· Képek: Goodwill Journey · 2017. december 6. 16

Erre is készülj, ha délnek indulsz!

Váratlan kalandok Horvátországban

A lenti videó több szempontból is különleges: egy nem ritka, mégis rendhagyó időjárási helyzet mutat be a motoros szemszögéből, s az is kiderül, hogy a horvát hegyekben lépten-nyomon ismert arcokba botlik az ember.
- Motoroztam már Patagóniában, a Góbi-sivatagban és átszeltem Ausztráliát, most mégis olyat láttam, amit soha azelőtt. Hiába, nem hallgattam a szépkorú bácsikára, aki jó előre megpróbált figyelmeztetni, és belevágtam a túrába, pedig nem kellett volna... Még most sem hiszem el, hogy jómagam és a birkák is megúsztuk a dolgot, és nem zuhantunk a szakadékba - áll a videó készítőjének bejegyzésében.
Durva szélvihar Horvátországban, ahol előfordulnak 180-200 km/órás széllökések is
Utólag érdekes csattanóval zárult a történet, ugyanis a motoros kiderítette, hogy az egyik horvát híresség, az 1965-ös születésű Aramis Naglić, a nemzeti kosérlabda-válogatott vezetőedzője sietett a segítségére. A sportág rajongóinak biztosan ismerősen cseng a név, hiszen ő volt az, aki a döntőig vezette alakulatát az 1992-es nyári olimpián. Nekünk, magyar motorosoknak különösen tanulságos ez a felvétel, hiszen a szó szerint életveszélyes széllökéseket látva megjegyezhetjük, hogy a horvát túra előtt ne csak a hőmérsékletet és csapadékmennyiséget ellenőrizzük, hanem a várható széllökésekről szóló riasztásokat is.