Mindenkit megviselt a világjárvány, ám az elesetteket, közöttük a fogyatékkal élőket különösen mélyen érintette, hiszen ők az életük szinte minden területén mások támogatására szorulnak. Nekik mindennél fontosabb, hogy érezzék a feléjük irányuló szeretetet, amely megnyilvánulhat egy mosolyban ugyanúgy, mint egy kedves gesztusban.

szent-demjan-tabor-gyerekmotoroztatas-2022

Akinek már volt módja kapcsolatba kerülni velük egy-egy közösségi megmozdulás kapcsán, jól tudja, hogy nincs is hálásabb és őszintébb közönség náluk.

Gyermekmotoroztatás a Szent Damján Táborban

Mindez fokozottan igaz a gyerekekre. A Görögkatolikus Motorosok Közössége ezért néhány éve kitalálta, hogy minden szezonban egyszer megmotoroztatja az enyhe és középsúlyos fogyatékkal élő gyermekeket, hogy ők is megtapasztalhassák azt a felszabadító, semmi máshoz nem fogható, euforikus élményt, amely csak a nyeregben élhető át, és amelyből mi is oly sokszor erőt merítettünk életünk nehezebb időszakaiban.

szent-demjan-tabor-gyerekmotoroztatas-2022

Kétévnyi kényszerű szünet után most jöhet a folytatás, amely lehetőséget természetesen meg is ragadta az ötletgazda. Ezúttal viszont némileg nehezített a pálya, hiszen a Szent Damján Tábor idén a Bakony és a Vértes találkozásánál fekvő Bodajkon lesz, a Görögkatolikus Motorosok Közösségének tagjai pedig túlnyomórészt onnan több száz kilométerre, az ország keleti végében élnek.

szent-demjan-tabor-gyerekmotoroztatas-2022

Aki csak tud, természetesen ott lesz Bodajkon, de nagyon jó lenne, ha a fővárosi, dunántúli stb. motorosok közül is minél többen jönnének. Noha a szervezők egy kicsit aggódnak amiatt, hogy a mozgósítás nehéz lesz ennyi kihagyás után, mi biztosak vagyunk benne, hogy – mint már oly sokszor, oly sok mindenben – ezúttal is számíthatunk rátok. Ki tudja, talán még a részvételi rekord is megdől...

szent-demjan-tabor-gyerekmotoroztatas-2022

További információért hívjátok bátran Szirmai Máté Ferenc helyettes lelkészt – aki megkeresett minket a felhívással –, őt a 0630/257-53-08-as telefonszámon, illetve a szirmaimate@gmail.com címen éritek el. Annyit már most megtudtunk tőle, hogy találkozó augusztus 3-án, szerdán, 12:15-kor Bodajkon, a Petőfi Sándor utca és a Bodajki Falutábor felé vezető bekötőút találkozásánál lesz. A program nyitott végű, vagyis mindenki addig marad, ameddig szeretne, illetve ameddig ideje engedi. Fél négykor a táborlakók közös imán vesznek részt, amelyen természetesen szívesen látják a jóságukról – ismét – tanúbizonyságot tett motorosokat. Arra kérünk hát, ha teheted, segíts a tábor szervezőinek, hogy a kétéves kényszerszünet után úja mosolyt csalhassunk a gyermekek arcára. Köszönjük!