· Képek: Pulai László · 2018. április 4. 4

Szezonnyitó Motoros Gurulás – 2018

Jó tett helyébe...

Idén is megrendezik az immáron hagyományosnak mondható szezonnyitó felvonulást. A helyszín némileg módosul, ám a nemes cél nem: a jótékony motorosok ezúttal a daganatos gyermekek részére gyűjtenek. Csatlakozz Te is!
Először 2011-ben gyűlt össze az a motoros társaság, akik egy Budapesten átívelő felvonulással szerették volna felhívni a figyelmet a szezonkezdésre, egyben a kétkeréken közlekedők védelmére. A közös gurulás azóta hagyománnyá vált, így idén április 21-én már nyolcadik alkalommal sorakoznak fel a résztvevők, hogy megmutassák, a motorosok jó emberek! A szervezők kiemelték, a menet célja nem a magamutogatás, hanem a biztonságos közlekedés népszerűsítése a balesetek számának csökkentése érdekében. Szeretnék bebizonyítani, hogy igenis sokan vannak olyanok, akik a szabályokat betartva, figyelmesen közlekednek, és mint mondták, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hazai társadalomban ez tudatosuljon.
Ha kellően hangos a menet, talán mindenki meghallja az üzenetet!
Mint minden esztendőben, a fentiek mellett a társadalmi felelősségvállalásra is kiemelt figyelmet fordítanak a szervezők. Idén az Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány részére gyűjtenek adományokat, a befolyt összegből pedig gyógyításhoz szükséges eszközöket vásárolnak a szervezetnek. Talán mondanunk sem kell, minden fillér számít, így örömteli lenne, ha minél többen hozzájárulnának – akár a legcsekélyebb összeggel is – a küldetéshez! Természetesen a felvonulásra mindenkit szeretettel várnak, ami - a megszokottól eltérően - ezúttal nem az Andrettitől, hanem a Horváth Cukrászdától (1042 Budapest, Petőfi u. 35.) indul, a gyülekező időpontja délelőtt kilenctől kezdődik az eseményre. A rendezők kérik, hogy a helyszínen mindenki a menetiránynak megfelelően, 45 fokos szögben parkolja le motorkerékpárját, hogy optimálisan kihasználhassák a placcot és gördülékenyen menjen az elindulás.
{{articleGallery[17689].caption}}
Aki nem tud ott lenni, de szeretne részt venni az összefogásban, az kétféleképpen is megteheti: személyesen névvel és a pontos összeggel ellátott, lezárt borítékban az Andrettiben adhatja le adományát, vagy átutalhatja az Unicredit Bank 10918001-00000032-33760004 számlaszámára, Houdek-Farkas Annamária névre a kívánt összeget. Köszönjük!